Matalan kynnyksen päihdepalveluja
Jos olet koululainen, ota ensisijaisesti yhteyttä oman koulusi terveydenhuoltoon.
Jos olet opiskelija, ota ensisijaisesti yhteyttä oman oppilaitoksesi terveydenhuoltoon.
Jos riski omasta tai läheisesi liiallisesta päihteidenkäytöstä painaa sinua, tule sairaanhoitajan vastaanotolle saamaan apua tilanteeseesi.
Palvelemme Nuorten päihdepalvelu Pysäkillä ilman ajanvarausta 13-23-vuotiaita helsinkiläisiä nuoria, joilla on vakavia päihde- ja riippuvuusongelmia.
Hakeudu vastaanotolle ilman ajanvarausta Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen, jos tarvitset vieroitushoitoa tai apua muissa kiireellisissä päihteiden käyttöön liittyvissä asioissa. Kiireettömissä asioissa ota yhteyttä puhelinpalveluun.
Palvelusi päihdepoliklinikalla voi alkaa matalan kynnyksen Startti-infosta. Startissa saat tietoa päihdepalveluista ja riippuvuudesta sekä tukea toipumiseen ja päihdehoidon aloittamiseen.
Päihdepoliklinikalla autamme sinua irtautumaan alkoholiin, huumeisin, lääkkeisiin ja pelaamiseen liittyvistä riippuvuuksista.
Symppis on matalan kynnyksen päiväkeskus, joka tarjoaa terveys- ja sosiaalineuvontaa päihdeasiakkaille.
Soita Jelppiin, jos tarvitset apua omaan tai läheisesi päihdeongelmaan, mutta et tiedä, mitä tehdä.
Tuemme mielesi hyvinvointia palvelukeskusten Kööri, Peesi, Vire, Toivo ja Pilke -vertaistukiryhmissä sekä senioripalveluiden Tsemppi ja Puhti -kuntoutuksissa.
Vieroitushoito
Kotivieroitus on lääkkeellistä vieroitushoitoa alkoholista omassa kodissasi. Vieroituksen aikana sitoudut päihteettömyyteen.
Autamme päihdekierteen katkaisussa ympärivuorokautisella osastohoidolla silloin, kun avohoidon palvelut eivät riitä.
Päihdekuntoutus
Päihdekuntoutus tukee päihteettömyyttä ja elämänhallintaa. Voit hakeutua kuntoutukseen päihdepoliklinikan, Nuorten päihdepalvelu Pysäkin, Jelpin tai päihdehuollon jälkikuntoutuksen kautta.
Kaikki palvelumme
Voisit hyötyä myös näistä
Kiireellisen hoidon tarpeessa tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai ota arkisin klo 8-16 yhteyttä terveysasemallesi. Muina aikoina soita 116117.
Ohjelma on tarkoitettu kaikille, jotka ovat huolissaan alkoholinkäytöstään tai haluavat pohtia suhdettaan alkoholiin.
Vertaistukiryhmässä voit keskustella luottamuksellisesti turvallisessa ilmapiirissä.
Tieto- ja tukipiste Tiltissä on tarjolla tietoa ja tukea rahapelaamisen hallintaan sekä ammattilaisilta että kokemusasiantuntijoilta.
Palveluiden laadunvalvonta
Omavalvontasuunnitelmassa kuvaamme ne toimenpiteet, joilla valvomme toimintayksikköjämme, henkilökuntaamme sekä tuottamiemme palveluiden laatua.
Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/paihdepalvelut.