Säsongen på Helsingfors friluftsbad startar på morsdagen

Rörbrottet som upptäcktes på Simstadion förra veckan har kunnat repareras och bassängerna har fyllts i tid och även vattnet kan värmas upp till så gott som normal temperatur före söndagen. Simstadion öppnar traditionellt på morsdagen på söndagen 12 maj också i år, och är öppen fram till 8 september. Gumtäkts friluftsbad öppnar på måndagen 27 maj och är öppen ända till 18 augusti.
Den legendariska Simstadion, det vill säga Stadikka är Finlands äldsta friluftsbad. Bild: Helsingin kaupunki
Den legendariska Simstadion, det vill säga Stadikka är Finlands äldsta friluftsbad. Bild: Helsingin kaupunki

Simstadion öppnar på morsdagen 12 maj klockan 9. På öppningsdagen utlovas bland annat en blomsterverkstad, vattengympa och instruktion i vattenlöpning samt ett hoppslott för barnen. DJ Rno står för stämningen.

Simstadions öppningsprogram på söndagen 12 maj klockan 9–14
Öppningsprogrammet ingår i Simstadions inträdesbiljett

  • 9.00 Simstadions dörrar öppnas. DJ Rno står för underhållningen med sina avslappnade rytmer under hela evenemanget
    10.00-10.45 Vattengympa i morsdagsstämning till priset för inträdesbiljetten, 50 första ryms med.
    10.00-14.00 Hoppslott för barnen (Obs! Max 9 barn per gång)
    11.00-14.00 Blomsterbuffet-verkstad. Kom och pyssla blomsterdekorationer och bind buketter i morsdagsanda. Blomsterbistrons uppfriskande meny bjuder på färggranna snittblommor, grönskande dekorationer och en smula glitter. Säsongens blommor och svinnblommor används. Verkstaden passar alla åldrar och 200 första ryms med.
    11.30-12.30 Instruktion i vattenlöpning. Börja friluftsbadsäsongen med att lära dig om utrustning och teknik för vattenlöpning, och du kanske hittar ny hobby! Vattenlöpning passar alla åldrar och är, precis som simning, en skonsam form av träning. Instruktionen sker nonstop, så du kan komma med när som helst. Du kan låna vattenlöpningsbälten från Simstadion.

Trivs på friluftsbadet hela dagen

På Simstadion finns ett mångsidigt utegym som är utrustat med David-redskap, en rink för utomhusbandy, planer för basket och beachvolley, pingisbord, innegym, jätteschackspel och en lekplats för barnen samt vattenrutschbana. Du behöver heller vara hungrig eftersom kafé-restaurangen erbjuder mångahanda läckerheter för vattendjur och soldyrkare. För morgonpigga finns det djupvattengympa på tisdags- och torsdagsmorgnarna för tilläggspriset 3 €.

Gumtäkts friluftsbad är i år öppen från 27 maj till 18 augusti. Också på Gumtäkt finns planer för beachvolley och basket, ett högklassigt utegym med David-utrustning, pingisbord samt områden för picknik och ett lekområde för barnen. Gumtäkt har också en boxningsplats där man kan träna med pant. På Gumtäkt finns också en kafé-restaurang. Djupvattengympa ordnas på måndags- och onsdagsmorgnarna.

Varmt vatten och het bastu

Vattnet i friluftsbaden är 27 grader och det är därför skönt att simma även om vädret är mulet. Bastun värmer också skönt om vädret känns kyligt. Friluftsbaden är populära i synnerhet under heta sommardagar. Från besöksräknarna är det enkelt att i realtid kontrollera hur många personer som befinner sig på plats vid varje given tidpunkt.

Simtstadions besöksräknare(Länk leder till extern tjänst)
Gumtäkts besöksräknare(Länk leder till extern tjänst)

Friluftsbadens priser 

Förutom enkel- och månadsbiljetter säljs också säsongsbiljetter som gäller i 120 dagar på bägge friluftsbaden och alla på andra Helsingfors stads idrottsplatser. 120-dagars- och andra serie- och månadskort säljs utöver på friluftsbaden också i Tölö, Sportkvarnen, Östra centrum, Jakobacka och Britas simhallar.

Vuxna 

  • Enkelbiljett 5,80 €
  • 10 ggr 46 € 
  • 1 månad (30 dagar) 46 € 
  • Säsongkort (120 d) 138 € 
     

Barn (7–17-åringar) och andra 

  • Enkelbiljett 3,20 €
  • 10 ggr 25 € 
  • 1 månad (30 dagar) 25 €
  • Säsongkort (120 d) 75 €
     

Krigsveteraner, närståendevårdare, barn under 7 år 

  • Gratis inträde (intyg krävs) 

Vattengympa

  • Friluftsbadets inträdesavgift + 3 €