Suoraan sisältöön

Sairaalat ja poliklinikat

Käytä kasvomaskia sosiaali- ja terveyspalveluissa

Suosittelemme 12 vuotta täyttäneitä käyttämään kasvomaskia kaikissa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimipisteissä.

Lue lisää maskisuosituksesta Helsingin koronavirussivustolta.


Helsingin sairaala

Tutustu vierailuohjeisiin Helsingin koronavirussivustolla

Helsingin sairaalaan on keskitetty merkittävä osa sosiaali- ja terveystoimialan geriatrian, kuntoutuksen ja palliatiivisen hoidon osaamisesta.

Sairaaloissa toteutetaan toimintakykyä edistävää ja moniammatillista työotetta tehden yhteistyötä omaisten, kotihoidon ja muiden potilasta hoitavien tahojen kanssa. Toimintamme ydin on hyvä diagnostiikka, kokonaisvaltainen hoito ja aktiivinen kuntoutus. Henkilökuntamme kehittää aktiivisesti potilasprosesseja. Tavoitteenamme on potilaan paras mahdollinen hoito ja asiakaskokemus.

Osastomme ovat profiloituneet hoitamaan ja kuntouttamaan eri potilasryhmiä: akuuttigeriatria, lonkkamurtuma, aivoverenkiertohäiriö, vaativat haavat, infektiot, saattohoito, psykogeriatria, kirurginen jatkohoito sekä päihdepotilaiden akuuttihoito.

Yli puolet potilaistamme tulevat suoraan Haartmanin ja Malmin päivystyspoliklinikoilta ja loput HUSin osastoilta jatkohoitoon ja -kuntoutukseen. Saattohoito-osastoille potilaat tulevat myös suoraan kotisairaalasta.

Helsingin sairaala kouluttaa lääkäreitä yleislääketieteen erityiskoulutusvaiheessa ja erikoistumisvaiheessa, ja lisäksi meillä voi suorittaa palliatiivisen hoidon, muistisairauksien sekä haavanhoidon erityispätevyyden.

Helsingin sairaalan yksiköt

Sairaaloiden puhelinvaihteet ovat avoinna myös virka-ajan jälkeen ja viikonloppuisin.31.03.2022 11:29