Hoppa till innehållet

Så här jobbar vi i undervisningsköket under coronatiden

För att du ska känna dig trygg på våra kurser hoppas vi du minns detta: 

  • Kom ihåg att stanna hemma om du har några som helst förkylningssymptom.
  • Börja med att tvätta händerna mycket noga med tvål och varmt vatten. Torka händerna på handpapper.
  • Använd munskydd då det är möjligt.
  • Ta gärna med ett eget förkläde.
  • Vi försöker jobba 1-2 meter ifrån varandra. Alla jobbar mestadels enskilt men maten smakar hela gruppen på.
  • Arbeta vid den plats som läraren visat dig. Ingredienser och redskap finns färdigt framplockat så långt det är möjligt.
  • Undvik onödigt spring i köket, organisera ditt jobb.
  • Tvätta händerna om du rört ansiktet eller munskyddet.
  • Håll mobilen borta från matlagningen. Tvätta händerna om du varit tvungen att ta fram mobilen.
  • Använd skyddshandskar då det är möjligt och ALLTID då du tillreder rätter som inte upphettas. Tvätta händerna också om du rört ansiktet och mobilen med skyddshandskar på.
  • Torka av de maskiner (t.ex. elvisp, stavmixer, matberedare) som du använt. I slutet av lektionen torkar kursdeltagarna skåpens handtag med desinfektionsmedel.
  • Avsmaka alltid maten med en ny ren sked. Inga fingrar i maten!
  • Handdukarna används endast till att torka kärl. 
  • DU serverar maten som du tillrett till de övriga kursdeltagarna. Alternativt har alla deltagare egna rena serveringsbestick.
  • Måltiderna intas vid matbordet och runt ön i mitten av köket.
  • Tvätta händerna då du plockar ren disk från diskmaskinen och för kärlen till de rätta platserna.
  • Tvätta händerna innan du går från köket.

Trygga och trevliga lektioner på ett nytt sätt!