Suoraan sisältöön

Asunto Helsingistä

Uusia asuntoja rakennetaan Helsinkiin nyt vilkkaammin kuin koskaan. Helsinkiin nousee kokonaisia uusia kaupunginosia, kuten Jätkäsaari, Kalasatama ja Kruunuvuorenranta. Koteja tuhansille uusille asukkaille rakennetaan myös muihin kaupunginosiin. Tarjolla on siis runsaasti erilaisia asumisvaihtoehtoja – omistusasuntoja, vuokra-asuntoja ja asumisoikeusasuntoja kerros- ja pientaloissa eri puolilta kaupunkia.

Vuokra-asunnot

Useimpiin kaupungin asuntoihin asukkaat valitaan hakijan asunnontarpeen, tulojen ja varallisuuden perusteella. Lisäksi kaupunki vuokraa työsuhdeasuntoja työntekijöilleen sekä asuntoja, joihin ei ole varallisuusrajoja. Kaupungin lisäksi vuokra-asuntoja tarjoavat monet yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt.

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunto on vuokra-asunnon ja omistusasunnon välimuoto. Asumisoikeusasunnon asukkaaksi pääsee maksamalla asumisoikeusmaksun, joka on 15 prosenttia asunnon alkuperäisestä hankintahinnasta. Sen lisäksi asumisesta maksetaan vuokraan verrattavaa kuukausittaista käyttövastiketta. Asukkaat valitaan järjestysnumeron perusteella. Numeron hakeminen on maksutonta eikä sido mihinkään.

Hitas- ja muut omistusasunnot

Hitas-asunnot ovat omistusasuntoja, joiden myyntihinnalle kaupunki määrittelee ylärajan. Tämän vuoksi hitas-asuntojen myyntihinta on usein matalampi kuin tavallisissa omistusasunnoissa.

Kaupunki luovuttaa tontteja omatoimisille pientalorakentajille sekä ryhmärakentajille.

Myynnissä olevia omistusasuntoja voi etsiä rakennuttajien ja kiinteistönvälittäjien sivuilta sekä muista verkkopalveluista.

Asunnot opiskelijoille ja nuorille

Opiskelija-asuntoja Helsingissä vuokraa Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas. Lisäksi joidenkin oppilaitosten oppilaskunnat ja osakunnat vuokraavat asuntoja omille jäsenilleen. Nuorisoasuntoliitto ja Nuorisosäätiö vuokraavat asuntoja työssä käyville tai työelämään hakeutuville nuorille.

Erityisryhmien asuminen

Kaupunki tarjoaa asuntoja henkilöille, jotka ovat erityisen avun tarpeessa. Asumiseen on saatavissa myös apua esimerkiksi kodinhoidossa.JAA
16.04.2019 08:56