Suoraan sisältöön

Sisätilojen tuholaiset

Suomessa tavattavia sisätilojen haittaeläimiä ovat jotkut hyönteiset ja niiden toukat sekä rotat ja hiiret. Haittaeläimet voidaan jakaa tekstiilituholaisiin, elintarviketuholaisiin, syöpäläisiin ja muihin sisätiloissa esiintyviin hyönteisiin. Tuholaisten lisäksi sisätiloissa voi esiintyä satunnaisesti luonnonvaraisia hyönteisiä, jotka ovat päätyneet ulkoa sisälle vahingossa.

Ympäristöpalveluilla ei ole tuhoeläinten torjuntapalvelua tai torjunta-aineiden myyntiä. Tuhohyönteisten torjunta-aineita voit ostaa mm. apteekeista, rautakaupoista, tavarataloista ja puutarhamyymälöistä. Tuholaistorjuntaa tekevien liikkeiden yhteystiedot löydät puhelinluetteloiden palveluhakemistoista ja Internetin yrityshakemistoista.

Kun ostat tuholaistorjunnan palveluja, varmista että palveluntarjoaja löytyy Tukesin tutkinto- ja yritysrekistereistä.

Tuhohyönteisten tunnistaminen 

Sisätilojen tuholaiset -sivustolla voit tunnistaa tuholaisia kuvista ja saada ohjeita niiden hävittämiseen.

Jos epäilet Helsingissä sijaitsevassa asunnossa olevan lutikoita tai torakoita, voit tuoda hyönteisnäytteen tiiviisti pakatussa rasiassa  tunnistettavaksi KYMP-taloon osoitteeseen Työpajankatu 8, 00580 Helsinki. Virastomestari ottaa näytteen vastaan.

Pahentuneen koronatilanteen vuoksi ympäristöpalvelujen asiakaspalvelu on suljettu ja hyönteistunnistustoiminta keskeytetty toistaiseksi.

Lisätietoa

Sisätilojen tuholaiset -sivusto

Esite: Kodin kutsumattomat vieraat (pdf)27.01.2021 11:38