Suoraan sisältöön

Sisätilojen tuholaiset

Suomessa tavattavia sisätilojen haittaeläimiä ovat jotkut hyönteiset ja niiden toukat sekä rotat ja hiiret. Haittaeläimet voidaan jakaa tekstiilituholaisiin, elintarviketuholaisiin, syöpäläisiin ja muihin sisätiloissa esiintyviin hyönteisiin. Tuholaisten lisäksi sisätiloissa voi esiintyä satunnaisesti monenlaisia luonnonvaraisia hyönteisiä, jotka ovat päätyneet sisälle ulkoa vahingossa.

Ympäristöpalveluilla ei ole tuhoeläinten torjuntapalvelua tai torjunta-aineiden myyntiä. Tuhohyönteisten torjunta-aineita voi ostaa mm. apteekeista, rautakaupoista, tavarataloista ja puutarhamyymälöistä. Tuholaistorjuntaa tekevien liikkeiden yhteystiedot löydät puhelinluetteloiden palveluhakemistoista ja Internetin yrityshakemistoista.

Tunnistus- ja torjunta-apua tuhohyönteissivustolta

Ympäristöpalveluiden ylläpitämällä ”Sisätilojen tuholaiset” -sivustolla voit tunnistaa tuholaisia kuvista ja saada ohjeita niiden hävittämiseen. Jos Helsingissä sijaitsevassa asunnossa epäillään olevan lutikoita tai torakoita, voi tiiviisti rasiaan pakatun hyönteisnäytteen tuoda tunnistettavaksi ympäristöpalveluiden KYMP-talon toimipisteeseen osoitteeseen Työpajankatu 8, 00580 Helsinki. Virastomestari ottaa näytteen vastaan.

Sisätilojen tuholaiset -sivusto

Esite: Kodin kutsumattomat vieraat (pdf)28.09.2020 15:48