Suoraan sisältöön

Loukkaantuneet ja kuolleet eläimet

Pelastuslaitos

Helsingin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikkö auttaa sairaita, loukkaantuneita tai ahdinkoon joutuneita eläimiä Helsingin alueella. Näistä tulee ilmoittaa pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikköön, puh. 09 310 30151. 

Villieläinsairaala

Korkeasaaren Palosaaressa toimii villieläinsairaala. Sairaala ottaa vastaan avun tarpeessa olevia luonnonvaraisia eläimiä. Jos löydät luonnosta eläimen, tarkista ensin, tarvitseeko se todella apua. Esimerkiksi pienet oravanpoikaset, nuoret lokit ja yksinäiset jäniksenpojat tarvitsevat vain harvoin ihmisen apua. Kun tiedät eläimen tarvitsevan apua, voit lukea sivuiltamme ohjeita eläimen kiinniottoon, ensiapuun ja kotihoitoon.

Voit tuoda apua tarvitsevan eläimen Korkeasaaren lipunmyyntiin Mustikkamaalle päivittäin klo 7:stä eläintarhan aukioloajan loppuun asti. Ennen eläimen tuontia on hyvä ilmoittaa meille tulevasta potilaasta.

Lemmikkieläimen kuolema

Lemmikki- ja kotieläimen poismeno on usein koskettava hetki isännälle ja isäntäperheelle. Eläimen poisnukkumista voidaan muistaa eri tavoin. Tällöin kyseessä voi olla esimerkiksi eläimen hautaaminen tai tuhkaaminen.

Eläinten tuhkaamista kannattaa tiedustella eläinlääkereiden klinikoilta, joista varsin monet ottavat vastaan eläimet ja toimittavat eteenpäin tuhkattavaksi.26.03.2020 14:58