Suoraan sisältöön

Viikin luontopolut

Viikarien Viikki – lasten luontopolku

Polku sopii 5–10-vuotiaille lapsille aikuisten kanssa retkeiltäväksi. Reitin varrella leikitään ja tutustutaan luonnonsuojeluun ja alueen elinympäristöihin. Kasvattajan on hyvä tutustua Viikarien Viikki oppaaseen ja tulostaa se mukaansa ennen retkelle lähtöä. Rastikohteet ovat maastossa vain numerotolppina. Lataa opas kohdasta  Luontoesitteet ja oppaat, Viikarien Viikki.

Polun pituus: noin 3 km
Lähtöpaikka: Gardenian piha (Koetilantie 1)

Viikin puulajipuisto

Viikin puulajipuiston luontopolku esittelee sinulle joitakin kotoisia puitamme ja muualta maailmasta tänne tuotuja lajeja. Rasteilla (22 kpl) kerrotaan puu- ja pensaslajien levinneisyydestä, tuntomerkeistä, käytöstä ja menestymisestä Suomessa. Luontopolun pituus on noin 3 kilometriä. Polku on merkitty maastoon valko-vihrein tunnuksin ja rastipaikat numeroiduin tolpin.
 
Luonto kuluu vähiten ja säilyy elinvoimaisena, kun kuljet polkuja ja teitä pitkin. Koiran on alueella oltava kytkettynä. Muistathan lisäksi, että istutusten kaikenlainen vahingoittaminen on kiellettyä.

Polun pituus: noin 3 km
Lähtöpaikka: Vanhankaupunginlahden pääopastaululta noin kilometri lounaaseen Gardenialta (Koetilantie 1)

Pornaistenniemi

Luontopolku kiertää lyhyen lenkin Pornaistenniemen alueella. Sen varrella voi tutustua tervaleppälehtoon, koivikkoon sekä Vanhankaupunginlahden laajan ruoikon reunaan. Polulta löytyy sekä lintutorni että toistakymmentä opastaulua, joissa kerrotaan alueen luonnosta. Polku on suunniteltu niin, että sen voi kiertää esimerkiksi pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa.

Lähtöpaikka: Jokisuuntien eteläpään P-paikalta 200 m Pornaistenniemen sillalle

 
 JAA
06.12.2019 04:11