Suoraan sisältöön

Luontoretket

Talvenkarkausretki Haltialassa ja Vantaanjoella lauantaina 29.2.2020 klo 13–16

Talvettoman talven luontoretkellä liikutaan Niskalan ja Haltialan metsissä ja pellonreunoilla karkaavan talven rippeitä etsiskellen. Miten eläimet ja kasvit ovat pärjänneet lumettomassa metsässä ilman hangen suojaa? Näkyykö vielä talven merkkejä? Kuusitiaiset piiskuttavat jo kevätlauluaan ja kevät ottaa isoja harppauksia. Reitti kiertää Ruutinkosken kuohujen ja peltoaukean kautta takaisin lähtöpaikalle.

Mukaan hyvät ulkojalkineet, evästermari ja säähän sopiva vaatetus. Haltialan tilan ’Vanha Pehtoori’- kahvilassa on mahdollisuus nauttia munkkikavit tai keittolounas ennen tai jälkeen retken.
Retken lähtöpaikka: Kuninkaantammentien ja Fallintien risteyksen pysäköintialue Niskalan tilan vieressä

Retken järjestää Helsingin kaupunkiympäristö.

Reittiopas 

Pääkaupunkiseudun kaupungit järjestävät kuntalaisille opastettuja luontoretkiä. Luontoretkikalenteriin on koottu retkitiedot aikajärjestyksessä.

Luontoretkiesitettä on saatavana huhtikuun alusta alkaen Viikin ympäristötalosta (Viikinkaari 2a), kaupunkien asiakaspalvelupisteistä, luontotaloista, Oodista ja Helsingin kirjastoista huhtikuun puolestavälistä alkaen.

Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupunkien rajat eivät ole esteenä. Retkille osallistuminen ei edellytä huippukuntoa, tavallinen kunto riittää hyvin.

Lisätietoa retkistä:

Helsinki: 
Helsingin ympäristöpalvelut
puh. 09 310 31535
Espoo: 
Villa Elfvikin luontotalo 
puh. 09 8165 4400
Vantaa: 
Vantaan ympäristökeskus
puh. 09 8392 3107,
09 8392 4282  
Kauniainen: 
Kauniaisten kaupunki 
puh. 09 5056 269

Helsingin luontoretket:

Tulevia tapahtumia: retkeily, retket

la

13:00

Talvenkarkausretki Haltialassa ja Vantaanjoella

Helsinki

Talvettoman talven luontoretkellä liikutaan Niskalan ja Haltialan metsissä ja pellonreunoilla karkaavan talven rippeitä etsiskellen.  Lue lisää »

Lisää kalenteriin (.ics)
Lisää Google-kalenteriin
JAA
19.02.2020 13:20