Suoraan sisältöön

Missä järjestyksessä kadut aurataan?

Kadut ja kävely- ja pyöräilyväylät jaetaan kolmeen hoitoluokkaan katuluokituksen sekä väylän vilkkauden mukaan.

Hae kadun hoitoluokka

Nimi Käyttö Hoitoluokka
nimi kata luokka


Ajoratojen auraus

I luokan ajoradoilla aurataan, kun lumikerroksen paksuus on ylittänyt 5 cm tai sohjoa on yli 3 cm. Jos lumisade loppuu kello 4–18, tie aurataan 3 tunnin kuluessa. Mikäli lumisade loppuu kello 18–4, tie aurataan ennen aamun työmatkaliikennettä kello 7 mennessä.

II luokan ajoradoilla aurataan, kun lumikerroksen paksuus on ylittänyt 5 cm tai sohjoa on yli 3 cm. Jos lumisade loppuu kello 3–16.30, tie aurataan 4 tunnin kuluessa. Mikäli lumisade loppuu kello 16.30–3, tie aurataan ennen aamun työmatkaliikennettä kello 7 mennessä.

III luokan ajoradoilla aurataan, kun lumikerroksen paksuus on ylittänyt 7 cm tai sohjoa on yli 5 cm. Tie aurataan 3 vuorokauden kuluessa. Lauantaina tai sunnuntaina ei tarvitse aurata.

Ajoratojen hoitoluokat kartalla

I-luokka punainen, II-luokka keltainen, III-luokka sininen.

 

Siirry karttapalveluuun >

Jalkakäytävien ja pyöräteiden auraus 

A luokan jalkakäytävät ja pyörätiet aurataan, kun lumikerroksen paksuus on ylittänyt 5 cm tai sohjoa on yli 3 cm. Jos lumisade loppuu kello 3–17, tie aurataan 4 tunnin kuluessa. Mikäli lumisade loppuu kello 17–3, väylä aurataan ennen aamun työmatkaliikennettä kello 7 mennessä.

B luokan jalkakäytävät ja pyörätiet aurataan, kun lumikerroksen paksuus on ylittänyt 5 cm tai sohjoa on yli 3 cm. Jos lumisade loppuu kello 6–17, tie aurataan 4 tunnin kuluessa. Mikäli lumisade loppuu kello 17–3, tie aurataan ennen aamun työmatkaliikennettä kello 7 mennessä.

C luokan jalkakäytävät ja pyörätiet aurataan, kun lumikerroksen paksuus on ylittänyt 5 cm tai sohjoa on yli 5 cm. Jos lumisade loppuu kello 4–13, tie aurataan 8 tunnin kuluessa. Mikäli lumisade loppuu kello 13–4. tie aurataan seuraavan päivän kello 12 mennessä.

Huomaathan, että kaikkia puistojen ja viheralueiden reittejä ei talvikunnossapidetä! 

Jalkakäytävien ja pyöräteiden hoitoluokat kartalla 

A-luokka tummanpunainen, B-luokka oranssi, C-luokka keltainen, ei talvikunnossapitoa vaaleansininen.Siirry karttapalveluun >


Esimerkki 1: Lumisade päättyy klo 18, jolloin I- ja II-luokan ajoradat sekä A-luokan jalankulun ja pyöräilyn väylät aurataan klo 7 mennessä; B-luokan väylät aurataan klo 10 ja C-luokan väylät klo 12 mennessä. III-luokan ajoradat aurataan 3 vuorokauden kuluessa.

Esimerkki 2: Lumisade päättyy klo 17, jolloin muut luokat aurataan niin kuin edellisessä esimerkissä, mutta I-luokan ajoradat aurataan klo 20 mennessä.

Poliitikot päättävät määrärahoista

Helsingin kaupunginvaltuusto määrittää vuosittain talousarviossa, paljonko rahaa on käytettävissä katu- ja viheralueiden hoitoon. Kaupunkiympäristölautakunta päättää, miten suuri osa tästä määrärahasta käytetään katuihin.25.10.2021 16:21