Suoraan sisältöön

Katujen kevätpesu

Katupölypitoisuudet kohoavat korkeiksi lähes joka kevät.

Pölyn torjumiseksi kaupunki poistaa talven hiekoitussepelit ajoradoilta ja pyöräteiltä sekä jalkakäytäviltä esikaupunkialueilla. Tässä yhteydessä kadut myös pestään. Siivottavaa on noin 2000 kilometriä. Katujen kevätpesun alkamisajankohta riippuu säistä. Katujen tehokas puhdistus onnistuu vasta, kun lumi ja jää ovat sulaneet pois katujen reunoilta.

Katso siivousaikataulut  ja siirrä autosi pois tieltä

Kun kaupungin ei tarvitse siirtää pysäköityjä autoja pois katusiivouksen alta, työ nopeutuu merkittävästi. Siivouksesta ilmoitetaan ensijaisesti siirtokehotuskyltillä.  Tietoa saa kaduilla olevien kylttien lisäksi netistä ja tilaamalla maksuttoman tekstiviestipalvelun. Tavoitteena on, että autonomistajat tietävät milloin on tarpeen siirtää oma ajokki pois puhdistuksen tieltä. 

Jos auto on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään auton omistajalta. 

 • Katujen puhdistussuunnitelmat
 • Katujen puhdistussuunnitelmat -tekstiviestipalvelu 

 • Keskustassa kiinteistöt vastaavat jalkakäytävien kevätpesusta

  Kaupunki poistaa talven hiekoitussepelit ajoradoilta ja pyöräteiltä koko kaupungin alueella sekä esikaupunkialueilla myös jalkakäytäviltä.  Keskustassa jalkakäytävien puhdistaminen on kiinteistöjen vastuulla, esikaupungeissa tehtävä kuuluu kaupungille. Katso kartta em. alueiden rajoista.

  Pölyn torjunta vaatii  kadun pesemistä, joka kuuluu kantakaupungissa kiinteistöille. Pesu on syytä tehdä päivittäin erityisesti vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla niin kauan kuin kadut pölyävät. Pesu ei kuitenkaan saa aiheuttaa liukkautta.

  Kiinteistöt voivat lakaista hiekoitussepelin jalkakäytävältä ajoradan reunaan – mutta ei raitiovaunukiskoille – josta kaupunki siivoaa sen pois ajoradan puhdistuksen yhteydessä. Siivotulle ajoradalle ei hiekkaa pidä enää lakaista.

  Jos kadulla on kadunvarsipysäköintiä, puhdistuksesta ilmoitetaan viimeistään ilmoitetaan kaksi vuorokautta aiemmin siirtokehotuskyltillä. Asiasta voi tilata myös tekstiviestipalvelun.   25.09.2020 17:03