Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Työpajankatu 8
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Toimipiste kartalla

Katujen rakentaminen

Helsingissä rakennetaan vilkkaammin kuin koskaan, joten suuria katutyömaita on eri puolilla kaupunkia. Uudet asuinalueet tarvitsevat katuja ja kunnallistekniikkaa. Vanhoja katuja korjataan ja niiden alla kulkevia putkia ja kaapeleita uusitaan.

Kaupungin kasvaessa liikkuminen lisääntyy, mutta tila liikenteelle säilyy samana. Siksi etenkin kantakaupungin katuja uudistetaan niin, että joukkoliikennevälineillä, kävellen ja pyörällä liikkuminen on sujuvaa. Ne vähentävät ruuhkia.

Tutustu ajankohtaisiin katu- ja infrahankkeisiin kaupunginosittain.

Etelä-Helsinki

Kasin katutyöt - Caloniuksen-, Runebergin- ja Helsinginkatu »

Kalliossa ja Töölössä alkava suuri katutyö ulottuu kolmelle erilliselle alueelle raitiolinja 8:n reitillä.  Katutyön valmistumisen jälkeen raitiovaunu kulkee nopeammin ja pysyy paremmin aikataulussa. Kävelijöiden turvallisuus paranee, sillä suojatiet rakennetaan nykyaikaisiksi. Kaduille tulee yksisuuntaiset pyörätiet. Katuremontin yhteydessä uusitaan maan alla olevat putket ja kaapelit. Rakentamisaika: 11.1.2021– alkuvuosi 2023.

Hietaniemenkatu »

Kadun pohjoispuolen jalkakäytävä ja koivukuja uusitaan. Pyöräliikenne siirtyy ajoradalle, lukuun ottamatta Mechelininkadun risteysaluetta. Arvioitu rakentamisaika: helmikuu 2021–toukokuu 2022. 

Kaisantunneli »

Päärautatieaseman ratapihan ali kulkeva tunneli sujuvoittaa itä-länsi-suunnan pyöräliikennettä ja helpottaa jalankulkua. Arvioitu rakentamisaika: alkuvuosi 2021 – helmikuu 2024.

Suomenlinnan reitit ja Piperin puisto »

Ison Mustasaaren reitit peruskorjataan ja Piperin puistoa kunnostetaan. Reittien alla kulkeva maanalainen kunnallistekniikka uusitaan. Arvioitu rakentamisaika: syksy 2020–2023.

Töölönlahden ja Eläintarhanlahden tulvapato ja silta »

Eläintarhanlahden ja Töölönlahden välille rakennettava tulvapato estää Töölönlahden rantojen tulvimisen. Kahta lahtea yhdistävä jalankulun ja pyöräliikenteen silta uusitaan. Arvioitu rakentamisaika: aikaisintaan syksyllä 2021.

Itä- ja Kaakkois-Helsinki

Herttoniemen yritysalue »

Katuja peruskorjataan ja liikennejärjestelyjä parannetaan tulevaa asuinrakentamista varten. Arvioitu rakentamisaika: lokakuu 2020 –

Laajasalontie »

Ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi. Nykyisen Laajasalontien keskiosa Koirasaarentien ja Yliskyläntien välillä muutetaan puistokaduksi, johon varataan tila raitiotielle. Arvioitu rakentamisaika: maaliskuu 2021–2022.

Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat

Mustapurolle rakennetaan uusi virtausreitti Itäväylän ali. Samassa urakassa peruskorjataan kaksi 1960-luvulla rakennettua Itäväylän siltaa, pohjoinen ylikulkusilta ja eteläinen Siilitien ylittävä silta. Töitä tehdään Itäväylällä kolmessa kohdassa samanaikaisesti. Arvioitu rakentamisaika: huhtikuu 2022–loppuvuosi 2022.

Keskinen Helsinki

Ilmalan raitiotie, Veturitie ja Ratapihakorttelien kadut »

Raitiotie saa jatkoa Pasilankadulta Ilmalantorille. Samalla uusitaan Pasilan- ja Radiokadun kunnallistekniikkaa. Veturitietä levennetään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Kadulle tulee lisää ajokaistoja sekä jalankulku- ja pyörätiekaistat molemmille reunoille. Junaradan ylittävä Veturitien silta uusitaan. Myös Ratapihakortteleiden katujen rakentaminen alkaa. Arvioitu rakentamisaika: kesä 2020 – kesä 2023.

Koskelan sairaala-alueen kadut »

Entisellä sairaala-alueella valmistellaan asuntojen rakentamista rakentamalla uusia katuja ja uudistamalla kunnallistekniikka. Arvoitu rakentamisaika: 2019–2021.

Länsi-Helsinki

Munkkiniemen alue »

Useita katu- ja puistohankkeita vuonna 2020, niistä Lapinmäentien peruskorjaus jatkuu kesään 2021. Arvioitu rakentamisaika: huhtikuu 2020 – kesä 2021.

Ruskeasuon katutyöt: Nauvontie–Korppaanmäentie rakentaminen

Rakenteilla olevaa Ruskeasuon raitiovaunu- ja bussivarikkoa varten rakennetaan raideyhteys Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Korppaanmäentie peruskorjataan, ja kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Korppaanmäentien ensimmäinen ratikkapysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle. Urakassa uusitaan Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue sekä kaikkien urakka-alueen katujen kunnallistekniikkaa, kuten viemäreitä, vesijohtoja ja kaapeleita. Arvioitu rakentamisaika: elokuu 2022–marraskuu 2023

Meilahden raitiotien kääntöpaikka

Tukholmankadun ja Haartmaninkadun risteykseen rakennetaan uusi kääntöpaikka ja pohjoinen päätepysäkki raitiolinja 7:lle. Raitiokiskojen lisäksi Haartmaninkadulle rakennetaan yksisuuntaiset pyöräkaistat, ja kaikki kadunalainen kunnallistekniikka uusitaan. Tukholmankadun raitiokiskot uusitaan liittymäalueella.  Arvioitu rakentamisaika: huhti-toukokuu 2022–marraskuu 2022

Pohjois- ja Koillis-Helsinki

Takalantie »

Puistolan Takalantien katurakenteet uusitaan, ja kadulle rakennetaan uusi vesihuolto, kaukolämpö ja kaapeliputkitukset sekä katuvalaistus.  Arvioitu rakentamisaika: lokakuu 2019 – loppuvuosi 2023.

Koko kaupunki


Kruunusillat-raitiotie »

Kruunusillat-raitiotie yhdistää 10 kilometrin yhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman keskustaan. Samalla se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

Raide-Jokeri »

Raide-Jokeri on Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettava pikaraitiolinja. Raide-Jokeri on Helsingin ja Espoon yhteinen hanke.

Kalasatamasta Pasilaan »

Nihti–Kalasatama–Pasila -välille rakennetaan 4,5 km raitiotietä. Tavoitteena on, että linja 13 aloittaa liikennöinnin vuonna 2024.

Katu- ja infrahankkeet kartalla 

Avaa katu- ja infrahankkeiden karttanäkymä suurempana Helsingin karttapalvelussa »

Katso karttapalvelusta myös pienet kaivutyöt ja tapahtumat kartalla »

Katutyöt kuntoon

Helsinki on käynnistänyt projektin katutöiden aiheuttamien haittojen vähentämiseksi. Tavoitteena on toteuttaa katutöitä entistä sujuvammin ja nopeammin. Lue lisää Katutyöt kuntoon -sivustolta. 

Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/katurakentaminen15.08.2022 09:02