Suoraan sisältöön

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki
PL 58231, 00099 Helsingin kaupunki
+358 9 310 22111
Lue lisää
Toimipiste kartalla

Pysäköinti Helsingissä

Pysäköinti on Helsingin kantakaupungissa maksullista lähes kaikilla kaduilla työpäivinä ja liikekeskustan kaduilla myös lauantaisin. Pysäköinti on sallittu vain merkityillä pysäköintipaikoilla.

Kantakaupungin kadut on jaettu kahteen pysäköintimaksuvyöhykkeeseen: 1. vyöhykkeellä pysäköinti maksaa 4 euroa ja 2. vyöhykkeellä 2 euroa tunnilta.

Pysäköinti on maksullista kantakaupungissa yleensä maanantaista perjantaihin kello 9–21. Lauantaisin pysäköinti on maksullista vyöhykkeellä 1. ja joillain vyöhykkeen 2. alueilla kello 9–18. Maksulliset ajat on hyvä tarkastaa aina liikennemerkistä, sillä osa keskustan pysäköintipaikoista on maksullisia myös sunnuntaisin ja pyhinä.

Väärin pysäköidyistä autoista ilmoittaminen

Väärin pysäköidyistä autoista voi ilmoittaa arkena kaupunki­ympäristön asiakas­palveluun 09 310 22111. Iltaisin ja viikonloppuisin liikennettä haittaavasta pysäköinnistä voi ilmoittaa numeroon 09 310 70014. Katso puhelinpalvelun aukioloajat.

Tämän sivun lyhytosoite on hel.fi/pysakointi.JAA
24.05.2019 16:38

Maksutavat, virhemaksu ja oikaisuvaatimus

Pysäköinnin voi maksaa mm. kännykällä. Aiheettomasta virhemaksusta voi tehdä oikaisun.

Asukaspysäköinti

Kantakaupungissa asuvat autoilijat voivat hankkia asukaspysäköintitunnuksen, joka oikeuttaa pysäköimään asukaspysäköintipaikoilla.

Yrityspysäköinti

Yritykset voivat lunastaa autoihinsa oman vyöhykkeensä yrityspysäköintitunnuksen. Tunnus oikeuttaa pysäköimään vyöhykkeen asukaspysäköintipaikoilla.

Invapysäköinti

Liikenteen turvallisuusvirasto Traficom voi myöntää liikkumis- tai toimimisesteiselle henkilölle tai hänen kuljettamistaan varten vammaisen pysäköintiluvan.

Ajoneuvojen siirrot

Kaupunki voi siirtää virheellisesti pysäköidyn tai kadun kunnossapitoa haittaavan ajoneuvon.

Autohotelli

Kaupungin autohotellit ovat hyvä paikka säilyttää kesäauto talven ajan.