Suoraan sisältöön

Kouluruokalistat

Helsingin kaupungin kouluissa ja oppilaitoksissa on käytössä kuuden viikon jaksolla kiertävät perus- ja kasvisruokalistat.

Etu-Töölön lukion opiskelijoiden tekemän Koulusafka-kännykkäsovelluksen avulla opiskelijat näkevät koulun ruokalistat ja joissakin kouluissa myös ruokailuvuorot. Sovellus on käyttäjille ilmainen. 

Päivittäin on valittavana kaksi pääruokavaihtoehtoa. Ateriaan kuuluu lämmin ruoka, salaatti, raaste tai tuorepala, ruokajuoma, leipä ja levite. Juhlapyhinä ja ruokateemoissa tarjotaan arjesta poikkeava, juhlavampi ateria jälkiruoan kera.

Teemapäivien ja vuodenaikaisjuhlien ruokalistoista saa tarkempaa tietoa kouluista ja Stadin ammatti- ja ailkuisopistosta.

Ruokalistoja kehitetään vuosittain. Oppilaiden palautteet ja toiveet otetaan huomioon lukuvuoden ruokalistoja ja tuotevalikoimia suunniteltaessa.

Syksyn 2022 ruokalistat

Koulujen ja oppilaitosten ruokatarjoilusta vastaa useampi taho. Ruokalistat löytyvät eri tuottajien sovelluksista ja muutamat listat ovat pdf-tiedostoina.

Koulusafka-mobiiliappi, valitse sovelluksen asetuksista koulu, jonka ruokalistaa haluat katsella. 

Palvelukeskus Helsingin  eRuokalistat kouluittain
Valitse Ravintolatyyppi-valikosta kouluruokailu. Sen jälkeen alemmasta Valitse ravintola -valikosta löydät koulusi ruokalistan, klikkaamalla koulun nimeä.

Palmian ruokalistat
Palmian ruokalistat löytyvät myös puhelimessa Kouluruoka-sovelluksella (Android / Apple)
Peruskoulut
Botby grundskola, Haagan peruskoulu (Isonnevantie), Hoplaxskolan (Solnavägen, Stormyrvägen, Kånalavägen), Kannelmäen peruskoulu (Kannel, Raitti ja Runo), Konalan ala-aste, Malminkartanon ala-aste, Munkkivuoren ala-aste (Raumantie), Pihkapuiston ala-aste, Pikku-huopalahden ala-aste, Pitäjänmäen peruskoulu, Srömbergin ala-aste, Vartiokylän ala-aste, Vartiokylän yläaste
Lukiot
Alppilan lukio, Gymnasiet lärkan, Helsingin aikuislukio, Helsingin medialukio, Mäkelänrinteen lukio, Sibelius-lukio
Stadin AO
Meritalon ja Savonkadun toimipaikat
Compass Groupin (Amica) ruokalista (pdf)
Peruskoulut
Hiidenkiven peruskoulu, Itäkeskuksen peruskoulu, Keinutien ala-aste, Latokartanon peruskoulu, Maatullin peruskoulu, Malmin peruskoulu (Kesälä), Munkkiniemen ala-aste, Munkkivuoren ala-aste (Laajalahdentie), Myllypuron peruskoulu, Puistolan peruskoulu, Puistolanraitin ala-aste, Sakarinmäen peruskoulu, Tapanilan ala-aste, Vesalan peruskoulu (Ruuti), Östersundom skola
Lukiot
Helsingin kielilukio
Sodexon ruokalista (pdf)
Stadin AO Hattulantien, Ilkantien, Kullervonkadun, Teollisuuskadun ja Vilppulantien toimipisteet

Koulujen maksullinen välipala

Monissa Helsingin kouluissa myydään maksullista iltapäivävälipalaa. Tuotevalikoimasta ja välipalan tarjoamiseen liittyvistä käytännön järjestelyistä sovitaan koulukohtaisesti. Välipalavalikoimassa on päivittäin myynnissä kolme tuotetta - erilaisia leipätuotteita, juomia ja hedelmiä.

Välipalat maksetaan yleensä välipalakortilla. Lisätietoa välipalasta saa koulusta ja kouluravintolasta.

Iltapäiväkerhojen välipalat

Palvelukeskus Helsinki (pdf) 

Compass Group (Amica) (pdf)

Palmia (pdf)


Kouluhaku
31.08.2022 11:32