Suoraan sisältöön

Päiväkotien ja leikkipuistojen kerhot

Leikkitoiminnan kerhot luovat kotihoidossa olevien lasten perheiden kontakteja toisiinsa ja lapset saavat kokemusta leikkiryhmään kuulumisesta. Kerhotoiminta on suunnattu kotihoidossa oleville lapsille kahden vuoden iästä maksuttoman esiopetuksen alkamiseen saakka. Leikkitoiminnan kerhotoiminta on vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle ja yksityisen hoidon tuella järjestetylle hoidolle.

Kerhot toimivat 2,5-3 tuntia päivässä 1- 4 päivänä viikossa. Leikkitoiminnan kerhoja on päiväkodeissa ja leikkipuistoissa.

Kerhojen toimintakausi alkaa koulujen alkaessa tai viimeistään 1.9. ja päättyy 31.5. Niissä noudatetaan koulujen loma-aikoja. Perheen kanssa sovitaan kauden alussa lapsen kerhoon osallistumisen tuntimäärä kuukaudessa.

Hakeminen

Syksyllä alkaviin kerhoihin haetaan pääsääntöisesti huhtikuun loppuun mennessä. Voit tiedustella vapaita paikkoja suoraan leikkipuistoista ja päiväkodeista myös ympäri vuoden.

Jos lapsesta maksetaan yksityisen hoidon tukea, hän ei voi samanaikaisesti osallistua kerhotoimintaan.

Hakeminen sähköisesti

Kerhoon haetaan sähköisellä päivähoitohakemuksella. Asiointipalveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla ja tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla. Sähköisesti haettaessa lapsella tulee olla suomalainen henkilötunnus.

Siirry asiointipalveluun

Hakeminen paperilomakkeella

Kerhoon voi hakea paperilomakkeella seuraavissa tilanteissa:

  • lapsella ei ole suomalaista henkilötunnusta,
  • perheellä ei ole suomalaisia pankkitunnuksia tai
  • sähköinen hakeminen ei ole muuten mahdollista

Täytetty lomake postitetaan tai jätetään ensisijaisesti haettavaan hoitopaikkaan.

Kerhohakemus (pdf)

Lista leikkipuistojen ja päiväkotien kerhoista

Yksityiset kerhot11.12.2020 11:18