Suoraan sisältöön

Varhaiskasvatuspäätös ja paikan vastaanottaminen

Tieto päätöksestä

Kaikki sähköisen hakemuksen lähettäneet saavat päätöksen sähköisenä siihen järjestelmään, jonka kautta on hakemuksen lähettänyt. Paperihakemuksen jättäneille päätös postitetaan paperisena.

Päätös ja tieto varhaiskasvatuspaikasta toimitetaan noin kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarvetta. Varhaiskasvatus ja sen laskutus alkavat päätöksessä ilmoitetusta päivästä lähtien. 

Varhaiskasvatuspaikan vastaanottaminen tai jos paikkaa ei oteta vastaan

Paikka myönnetään Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jaoston päättämien varhaiskasvatuspaikan myöntämisen perusteiden mukaisesti. Varhaiskavatuspaikan saamisen perusteet.

Ota paikka vastaan kun:

  • Lapsesi aloittaa varhaiskasvatuksessa päätöksen mukaisesti
  • Toivomassanne yksikössä ei ollut tilaa ja varhaiskasvatuksen tarve alkaa ilmoittamastanne päivästä. Paikan vastaanottamisen jälkeen voitte tarvittaessa tehdä siirtohakemuksen toivomaanne toimipisteeseen.
  • Jos haluat tehdä oikaisuvaatimuksen (Ohje oikaisuvaatimukseen löytyy päätöksen yhteydestä)

Kieltäydy paikasta kun:

  • Et tarvitse päätöksen mukaista varhaiskasvatuspaikkaa. Tarvittaessa voit tehdä uuden hakemuksen ja hakemuksesi käsitellään 4 kuukauden lakisääteisyyden mukaan.

Mikäli perhe ei ota vastaan tarjottua paikkaa, siitä tulee ilmoittaa mahdollisimman pian ja viimeistään viikon kuluessa päätöksen saannista. Ilmoitustavasta annetaan ohje päätöksen mukana.

Perumattomasta varhaiskasvatuksen paikasta peritään puolet yhden kuukauden varhaiskasvatusmaksusta ja päätös varhaiskasvatuksesta raukeaa viikon kuluttua varhaiskasvatuksen alkamisesta.

Perhe voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa uudelleen, josta alkaa uusi enintään neljän kuukauden järjestämisaika.01.10.2021 15:04