Suoraan sisältöön

Iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminnan ajankohtainen tilanne elokuu 2022

Hakuajan ulkopuolella tulleiden hakemusten käsittely on käynnissä. Uusia päätöksiä tehdään, kun vapaana olevien iltapäivätoimintapaikkojen määrä on saatu kartoitettua.

Huoltajiin ollaan välittömästi yhteydessä, kun paikka järjestyy.

Epäselvissä asioissa huoltajat voivat olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen iltapaivatoiminta@hel.fi sillä puhelinpalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut.

Iltapäivätoiminnan haku vuodelle 2022-2023 on 21.3.−22.4.2022.

Tutustu iltapäivätoiminnan järjestäjiin ja toimipaikkoihin

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään 1.-2. luokkalaisille ja 3.-9.lk erityisen tuen oppilaille kouluissa tai muissa koulujen lähellä olevissa lasten vapaa-ajan toimintaan soveltuvissa tiloissa. Toimintaa järjestävät kaupunki, järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat. Iltapäivätoimintaan sisältyy välipala ja lapset ovat vakuutettuja.
Toimintaan sijoitetaan ensisijaisesti 1.luokan oppilaat ja erityistä tukea saavat oppilaat.

Hakuohje lukuvuodelle 2022-2023

 1. Iltapäivätoiminnan hakuaika alkaa 21.3.2022 klo 08.00 ja päättyy 22.4.2022 klo 23.59. Hakemus tulee toimittaa hakuaikana. Jos haet hakuajan päättymisen jälkeen, katso kohta 7.
 2. Täytä iltapäivätoiminnan hakemus verkossa. Huoltajaa, jonka verkkopankkitunnuksia on käytetty tunnistautumiseen ja lomakkeen täyttämiseen, pidetään laskun maksavana huoltajana.
 3. Täytä lomake huolellisesti. Jos lomakkeelta puuttuu pakollisia tietoja sitä ei voi lähettää.
 4. Lomaketta lähetettäessä pyydetään tunnistautumaan verkkopankkitunnuksella, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Tunnistautuminen toimii lomakkeen allekirjoituksena.
 5. Voit ladata, tallentaa ja/tai tulostaa lähettämäsi hakemuksen itsellesi. Voit myös ottaa kuvakaappauksen näkymästä. Huom! Lomake ei lähetä sähköpostivahvistusta.

  Täytä iltapäivätoiminnan hakemus verkossa.

  Tulostettavan lomakkeen voi myös postittaa osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.
  Tulostettava hakulomake lukuvuodelle 2022-2023 (pdf).

 6. Päätös postitetaan huoltajille  1.7.2022 mennessä.
 7. Hakuajan ulkopuolella saapuneiden hakemusten käsittely alkaa elokuussa. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta ollaan yhteydessä huoltajaan, jos iltapäivätoiminnan paikka järjestyy.
 8. Kevään hakuprosessissa päätetyn paikan peruuttaminen tulee tehdä kirjallisesti ennen lukuvuoden alkua, 10.8.2022 mennessä.


Iltapäivätoiminnan haku kevätlukukaudelle 2022

Jos haluat hakea lapsellesi paikkaa perusopetuksen iltapäivätoimintaan kevätlukukaudelle 2022, Täytä tulostettava lomake ja postita osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.

Tulostettava hakulomake iltapäivätoimintaan kouluissa lukuvuodelle 2021-22, pdf

Kesken lukuvuoden tulleet hakemukset jäävät odottamaan, ja otamme huoltajaan yhteyttä, jos lapselle löytyy iltapäivätoiminnan paikka.


Iltapäivätoiminnan paikan irtisanominen

Jos haluat irtisanoa iltapäivätoiminnan paikan, täytä alla oleva irtisanoutumislomake ja tallenna se laitteellesi. Lähetä lomake turvasähköpostin liitteenä osoitteeseen iltapaivatoiminta@hel.fi.

Iltapäivätoiminnasta irtisanoutumislomake, pdf

Ohje turvasähköpostin käyttöön:

 1. Turvasähköpostin pääset lähettämään osoitteessa https://securemail.hel.fi/.
 2. Kirjoita Lähettäjä-kenttään oma sähköpostiosoitteesi ja paina Jatka.  
 3. Paina Tunnistaudu-painiketta ja tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla sivun ohjeiden mukaan.
 4. Kirjoita Vastaanottaja-kenttään iltapaivatoiminta@hel.fi
 5. Kirjoita Aihe-kenttään jokin otsikko (esimerkiksi Iltapäivätoiminnan paikan irtisanominen) sekä Viesti-kenttään jokin viesti (esimerkiksi ”Haluan irtisanoa lapseni iltapäivätoiminnan paikan. Terveisin XX”) .
 6. Klikkaa Valitse tiedostot -painiketta ja valitse laitteeltasi täytetty ja tallennettu irtisanoutumislomake.
 7. Paina Liitä-painiketta.
 8. Paina lopuksi Lähetä-painiketta.

Voit myös toimittaa lomakkeen osoitteeseen Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki.

Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi. Esimerkiksi jos paikka irtisanotaan 6.10., irtisanominen astuu voimaan 1.12. ja asiakasmaksu peritään tässä tapauksessa loka- ja marraskuulta.12.09.2022 10:33