Suoraan sisältöön

Kaikkien opiskelemat kielet

A1-kielen opiskelu aloitetaan 1. luokalta

A1-kieli valitaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. A1-kielenä voi Helsingissä opiskella englantia, espanjaa, kiinaa, pohjoissaamea, ranskaa, ruotsia, saksaa, venäjää tai viroa. Kaikissa kouluissa ei ole mahdollista opiskella kaikki edellä listattuja kieliä. Koulujen kielivalikoima löytyy koulujen omilta verkkosivuilta.

Kiinaa voi opiskella A1-kielenä Meilahden ala-asteen koulussa ja Itäkeskuksen peruskoulussa. A1-kiinan opetukseen pyritään soveltuvuuskokeella, joka järjestetään tammikuussa.

Lisätietoa saa koulujen verkkosivuilta ja rehtoreilta.

Miten valita sopiva kieli ensimmäiseksi kieleksi?

Ensimmäisen kielen valinta on tärkeä. Oppilaan kielitaito kehittyy vahvaksi valitussa kielessä ja valinta on sitova koko perusopetuksen ajan. Ensimmäiseltä luokalta aloitetun kielen opiskeluun on enemmän aikaa ja erityisesti sen suullinen kielitaito kehittyy ensimmäisten opiskeluvuosien aikana.

B1-kielen opiskelu alkaa kuudennelta luokalta

Peruskoulun toinen kaikille yhteinen kieli eli B1-kieli aloitetaan 6. luokalla. Oppilas opiskelee B1-kielenä toista kotimaista kieltä eli suomenkielisessä perusopetuksessa ruotsia, ellei hän ole jo opiskellut sitä A1-kielenä tai A2-kielenä. Helsingissä jokaisella viidellä alueella on vähintään yksi koulu, jossa voi aloittaa englannin opiskelun 6. luokalla B1-kielenä. 13.12.2021 18:26