Suoraan sisältöön

Valinnaiset kielet

Valinnainen A2-kieli 

Valinnaisen A2-kielen opiskelu alkaa 3. luokalla ja jatkuu 9. luokan loppuun saakka. Ennen 1.8.2018 koulunsa aloittaneilla A2-kieli alkaa neljännellä luokalla.

A2-kielinä voi Helsingissä opiskella englantia, espanjaa, kiinaa, ranskaa, ruotsia, saksaa ja venäjää. Oppilaalla on mahdollisuus saavuttaa A2-kielessä sama kielitaidon taso kuin A1-kielessä 9. luokan päätteeksi.

A2-kieltä opiskellaan kolmannella luokalla 1 tunti viikossa ja neljänneltä alkaen 2-3 tuntia viikossa koulun oman tuntijaon mukaisesti, joka löytyy koulukohtaisista opetussuunnitelmista. A2-kieltä opiskellaan vuosiluokilla 7-9 joko ylimääräisinä tunteina tai valinnaisaineena. 


Valinnainen B2-kieli  

Valinnaisen B2-kielen opiskelu alkaa 8. luokalta alkaen paitsi latinan, jonka opiskelu alkaa 7. luokalta. Valinnaisia kieliä Helsingin eri kouluissa ovat espanja, italia, kiina, latina, ranska, saksa ja venäjä. B2-kieltä opiskellaan koulun oman tuntijaon mukaisesti, joka löytyy koulukohtaisista opetussuunnitelmista.

Latinaa voi opiskella B2-kielenä Helsingin normaalilyseossa, Herttoniemen yhteiskoulussa, Suutarikylän peruskoulussa ja Töölön yhteiskoulussa ja opetukseen pyritään soveltuvuuskokeella, joka järjestetään tammikuussa.

Koulujen kielivalikoima löytyy Helsingin peruskoulut -oppaasta (lukuvuosi 2020-2021) ja koulujen omilta verkkosivuilta. Tarkempia tietoja kielten opiskelusta ja opetuksesta sekä koulukohtaisen valinnaiskielten tuntijaosta saa kouluilta.
04.08.2021 10:20