Suoraan sisältöön

Hakuajat ja hakuohjeet englanninkieliseen ja kaksikieliseen opetukseen

Tältä sivulta löydät tärkeät päivämäärät ja aikataulut perusopetuksen erikielisiin vaihtoehtoihin hakeutumiseen.


Haku 1.–9. luokkien vapaille paikoille


Hakuaika

Englanninkielisen ja kaksikielisen opetuksen elokuun soveltuvuuskokeen ilmoittautumisaika alkaa 17.5.2021 klo 12.00 ja päättyy 30.7.2021 klo 12.00.  Hakuajan ulkopuolella saapuneita hakemuksia ei huomioida missään muodossa.

Lähetä hakemus joko sähköisellä lomakkeella tai postitse alla olevien ohjeiden mukaan. Jos haet paikkaa useammalle kuin yhdelle lapselle, täytä jokaiselle hakijalle oma lomake.


Hakuohjeet

Hakeminen sähköisellä lomakkeella

Hakeminen tapahtuu ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella. Lomake sulkeutuu 30.7.2021 klo 12.00. Sähköisen lomakkeen lähettäminen vaatii tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Hakemiseen vaaditaan hakijan kaikkien huoltajien suostumus, mutta hakemuksen lähettämiseen riittää yhden huoltajan tunnistautuminen, joka toimii samalla lomakkeen allekirjoituksena.

Täytä sähköinen lomake tästä: Sähköinen ilmoittautumislomake

Hakeminen paperilomakkeella

Jos sähköisen lomakkeen käyttö ei onnistu, täytä ja tulosta alla oleva PDF-lomake. Postita lomake osoitteeseen Kaksikielinen ja englanninkielinen opetus, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki. Lomakkeen voi myös tuoda kirjekuoressa osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki. Kirjoita kuoren päälle: Kaksikielinen ja englanninkielinen opetus. Kirjekuoren voi jättää ulko-oven viereiseen postilaatikkoon tai ojentaa vastaanottovirkailijalle klo 8–16 välisenä aikana. Huom! Älä lähetä PDF-lomaketta sähköpostitse!

Ilmoittautumislomakkeet eri kielillä


Muuta huomioitavaa hakemisesta

Voit hakea kahteen eri painotukseen ja kaikkiin samaa painotusta tarjoaviin kouluihin samanaikaisesti. Jos haet useaan kouluun, aseta koulut toivomaasi järjestykseen. Samaa painotusta tarjoavat koulut käyttävät samaa soveltuvuuskoetta, jolloin halutessasi tuloksesi huomioidaan kaikkien näiden koulujen oppilaaksiotossa.

Jos olet helsinkiläinen hakija, voit hakea elokuun 1. ja 7. luokan kokeeseen vain, jos olet muuttanut Helsinkiin joulukuun 2020 jälkeen. Muiden vuosiluokkien osalta (luokat 2–6 ja 8–9) soveltuvuuskokeisiin voivat ilmoittautua kaikki kiinnostuneet. Myös muualla kuin Helsingissä asuvat hakijat voivat hakea, mutta helsinkiläiset ovat etusijalla oppilaaksiotossa. Hakijalla tulee olla osoite Helsingissä viimeistään soveltuvuuskoepäivänä, jotta hänet katsotaan helsinkiläiseksi oppilaaksiotossa.


Elokuun soveltuvuuskoepäivät

 • ke 4.8.2021 englanninkielinen opetus
 • to 5.8.2021 kaksikielinen opetus (suomi-englanti, suomi-espanja, suomi-viro, suomi-venäjä ja suomi-kiina)

  Soveltuvuuskoe järjestetään vain silloin, jos koulussa ja vuosiluokalla on tilaa. Jos paikkoja vapautuu kesän aikana, ne tulevat myös haettaviksi mutta niistä ei tiedoteta erikseen. Hakemuksen voi lähettää, vaikka keväällä ei olisi paikkoja vapaana. Jos paikkoja ei kesän aikana vapaudu, hakijalle lähetetään hakuajan päätyttyä tieto, että soveltuvuuskoetta ei järjestetä. Jos hakemassasi koulussa ja vuosiluokalla on vapaita paikkoja, saat kutsun soveltuvuuskokeeseen. Kutsussa kerrotaan kokeen tarkempi aika ja paikka. 

  Soveltuvuuskokeeseen ei tarvitse valmistautua. Soveltuvuuskoe mittaa hakijan kielitaitoa opetuskielissä. (Jos haet kaksikieliseen suomi-englanti -opetukseen ensimmäiselle luokalle, koe tehdään vain yhdellä kielellä. Kerro lomakkeessa kummalla kielellä lapsi suorittaa kokeen.)

  Soveltuvuuskokeiden tulokset lähetetään huoltajille sähköpostitse maanantaina 9.8.2021

  Lue lisää soveltuvuuskokeesta ja oppilaaksiotosta: Yleistä hakeutumisesta


  Vapaat paikat 1.–9. luokilla


  1. luokka 2. luokka 3. luokka 4. luokka 5. luokka 6. luokka 7. luokka 8. luokka 9. luokka
  Englanninkielinen opetus
  Ressun peruskoulu
  10 1 0 0 0 1 9 8 2
  Maunulan ala-aste
  4 1 7 2 1 0


  Kaksikielinen suomi-englanti -opetus
  Töölön ala-aste
  0 1 1 3 1 6


  Kulosaaren ala-aste
  0 0 2 0 1 1


  Vesalan peruskoulu
  1 0


  Laajasalon peruskoulu
  2 1 0

  Malmin peruskoulu
  1 2 0 0
  Kaksikielinen suomi-espanja -opetus
  Käpylän peruskoulu
  9 5 0 0 4 4 2

  Kaksikielinen suomi-kiina -opetus
  Meilahden ala-aste
  20 18 19 20 19 18


  Meilahden yläaste


  2 2 2
  Kaksikielinen suomi-viro -opetus
  Latokartanon peruskoulu
  8 0 13 2 2 2 0 1 0
  Kaksikielinen suomi-venäjä -opetus
  Myllypuron peruskoulu
  15 20 22 22 19 14 10


  Sininen laatikko =  ei saatavilla tai luokille ei oteta uusia oppilaita


 • Luokkien 7–9 englanninkielisen ja kaksikielisen suomi-englanti -opetuksen muut kouluvaihtoehdot

  Luokkien 7–9 englanninkielistä perusopetusta ja/tai kaksikielistä suomi-englanti –opetusta järjestävät myös seuraavat yläkoulut:

  Nämä koulut ovat ns. yksityisiä sopimuskouluja, ja ne eivät ole mukana tässä Helsingin kaupungin koulujen vapaiden paikkojen haussa. Jos olet kiinnostunut hakemaan näihin kouluihin, ota yhteyttä suoraan koulujen rehtoreihin ja tiedustele paikkatilannetta.


  Lisätiedot ja tiedustelut:

  Anni Holopainen, koulutuskoordinaattori (Helsingin kaupunki)
  sähköposti: anni.holopainen@hel.fi
  puhelin: 09 310 27922

  Huom! Koulujen kesäloma on 7.6.–10.8.2021, ja tällä aikavälillä koulut vastaavat yhteydenottoihin rajoitetusti. Erityisesti heinäkuun aikana kannattaa olla yhteydessä kasvatuksen ja koulutuksen toimialan palveluneuvontaan, puh. 09 310 44986 tai sähköpostilla osoitteeseen eduguidance@hel.fi.  15.06.2021 11:30