Suoraan sisältöön

Terassilupahakemus

Sähköinen asiointipalvelu, jonka avulla voi hakea lupaa käyttää Helsingin kaupunkiympäristön toimialan hallinnoimaa yleistä aluetta terassialueena. Samalla palvelulla voi myös tarvittaessa hakea toimenpidelupaa terassin rakenteille kaupunkiympäristön rakennusvalvontapalvelusta.

Asian käsittelyn eteneminen:

Varmista ennen terassilupahakemuksen täyttämisen aloittamista, että olet tutustunut kaupunkiympäristön sivuilla www.hel.fi/luvat/terassit oleviin terassiohjeisiin. Varmista myös, että olet hankkinut valmiiksi kaikki hakemuksessa pyydettävät pakolliset liitteet. Hakemusta ei voi lähettää eteenpäin, ellei liitteitä ole liitetty hakemukseen. Keskeneräisen hakemuksen voi tallentaa luonnoksena, mutta huomaathan, että liitteet eivät tallennu luonnoksen mukana.

Hakemukseen liitettäviä pakollisia liitteitä ovat:

a) Asemapiirros terassin sijainnista mittakaavassa 1/500. Karttapohjan saa Helsingin kaupungin karttapalvelusta kartta.hel.fi.

b) Pohjapiirros sekä kesä- että talviterassista mittakaavassa 1/100. Karttapohjan saa Helsingin kaupungin karttapalvelusta kartta.hel.fi. Merkitse pohjapiirrokseen terassin mitat (pituus ja leveys), kalusteiden sijoittelu, kulkureitit ja sisäänkäynnit. Merkitse pohjapiirrokseen myös jalankululle vapaaksi jäävän katualueen leveys (pois lukien pyörätie tms.) sekä terassin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat puut, pensaat, liikennemerkit, valotolpat ja muut mahdolliset vastaavat esteet. Terassialue varusteineen ja ilmoitustelineineen saa viedä korkeintaan puolet jalankulkualueen vapaasta leveydestä. Jalkakäytävän vapaan kulkuväylän leveyden tulee kuitenkin aina olla vähintään 150 cm. Tarkemmat terassin mitoitusta ja esteettömyyttä koskevat ohjeet sekä ydinkeskustan kaduille laaditut erilliset katukohtaiset mitoitusohjeet löytyvät kaupunkiympäristön sivuilta www.hel.fi/luvat/terassit.

c) Kiinteistön omistajan suostumus siitä, että liiketilan edessä olevaa yleistä aluetta saa käyttää ulkotarjoiluun. Kiinteistön omistajan suostumus voi olla vapaamuotoinen, mutta kuitenkin kirjallinen, päivätty ja allekirjoitettu.

d) Hakijayrityksen kaupparekisteriote, joka saa olla enintään 3 kuukautta vanha. Kaupparekisteriotteen voi hankkia Patentti- ja rekisterihallitukselta www.prh.fi.

e) Valokuvia katualueesta ja rakennuksen/liiketilan julkisivusta.

f) Valokuvia terassille sijoitettavista kalusteita ja rakenteista.

g) Asiamiehen valtakirja, mikäli hakijaa edustaa asiamies.

Ennen hakemuksen täyttämisen aloittamista tulee varmistaa, että haettava alue sijaitsee kaupunkiympäristön hallinnoimalla yleisellä alueella eikä esim. yksityisellä tontilla.

Prosessi etenee seuraavasti:

1. Hakija täyttää hakemuksen ja lisää liitteet. Samalla hakija sitoutuu terassin vuokrasopimuksen ehtoihin.

2. Hakemus saapuu kaupunkiympäristön toimipisteeseen.

3. Hakemus saapuu myös rakennusvalvontapalveluun, mikäli hakemukseen on liitetty terassin kiinteitä rakenteita varten toimenpidelupahakemus. Rakennusvalvontapalvelu veloittaa maksun toimenpideluvasta erikseen.

4. Päätös toimitetaan asiakkaalle postitse.

5. Kaupunkiympäristö tekee hyväksytystä terassilupahakemuksesta päätöksen terassisopimuksesta, joka on voimassa enintään 31.12.2021 asti. Terassisopimuksesta peritään voimassa olevan taksan mukainen maksu.

Anniskeluluvan terassille yrittäjä hakee Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Käsittelyaika:

Terassilupahakemuksen käsittelyaika on n. 1 kk. Hakijan tulee varautua pidempään käsittelyaikaan, jos hakemus sisältää toimenpidelupahakemuksen rakennusvalvontapalveluun.

Voimassaoloaika:

Hakemus on voimassa, kunnes se on käsitelty.

Sähköinen asiointi

 Siirry palveluun »


Vaatii tunnistautumisen
Tallentuu asiointikansioon
Henkilöasiakkaille
Yritys- ja yhteisöasiakkaille

Käytön edellytykset:

Palvelun käyttäminen edellyttää tunnistautumista joko pankkitunnuksilla tai mobiilitunnuksilla.

Palvelu saatavilla joka päivä ympäri vuorokauden

Suomi.fi valtuuskoodi:

Maa-alueen vuokraus

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Aiheeseen liittyvät palvelut:Suomeksi | På svenska » | In English »