Suoraan sisältöön

Lyhytaikaisen vuokra-asunnon hakeminen

Sähköinen asiointipalvelu, jonka kautta voi hakea Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa tilapäiseen asunnontarpeeseen.

Asian käsittelyn eteneminen:

Lyhytaikaista vuokra-asuntoa haetaan Oikotie-sivuston kautta. Asuntoilmoituksessa on linkki asuntohakemukseen. Hakemuksen täyttämisen jälkeen tunnistaudut pankki- tai mobiilitunnuksin. Jos haet asuntoa kanssahakijan kanssa, myös kanssahakijan tulee tunnistautua ja vahvistaa asuntohakemus, jotta hakemus on voimassa ja mukana asukasvalinnoissa. Kun olet lähettänyt hakemuksen, kanssahakija saa sähköpostiinsa linkin tunnistautumista varten. Kun molemmat hakijat ovat vahvistaneet hakemuksen, hakemus on vastaanotettu ja se tallentuu asukasvalintajärjestelmään.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, tulee sinun käydä tunnistautuassa vuokra-asunnon haun neuvonnassa osoitteessa Työpajankatu 8. Tarvitset mukaan passin tai henkilökortin. Neuvonnassa asuntoneuvoja vahvistaa henkilöllisyytesi taustajärjestelmään, jonka jälkeen pääset luomaan käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostiosoitteesi avulla. Asuntohakemus on mukana asukasvalinnoissa vasta tunnistumiskäynnin jälkeen.

Päähakijan tulee olla yli 18-vuotias ja hänellä täytyy olla suomalainen henkilötunnus. Asuntoa haetaan kohdekohtaisesti valitsemalla hakemuksen kohdelistalta sopivat asunnot. Hakijan on perusteltava lyhytaikaisen asunnon tarpeensa hakemuksessa.

Hakijan ja kanssahakijan on mahdollista päivittää hakemustaan. Hakemusta voi muokata tai sen voi uudistaa ilman muokkauksia. Uusi tai päivitetty hakemus korvaa aikaisemmin lähetetyn hakemuksen. Vanhentunutta hakemusta ei voi päivittää tai kopioida, vaan hakijan tulee tehdä uusi hakemus. Asuntohakemusta voivat päivittää vain hakijat itse.

Asuntoja tarjotaan sitä mukaa, kun haettavina oleviin kohteisiin saapuu valintakriteerit täyttäviä hakemuksia. Kutakin kohdetta tarjotaan yhdelle hakijalle kerrallaan. Asuntotarjouksesta ilmoitetaan valitulle hakijalle sähköpostitse ja tekstiviestillä.

Voimassaoloaika:

Hakemus on voimassa 3 kuukautta sen jättämisestä tai muutosten tekemisestä.

Maksut:

Asuntojen hakeminen ja välitys on maksutonta, eikä asunnon vastaanottajalta peritä vuokravakuuksia tai muita takuumaksuja.

Lisätietoja:

Lyhytaikaisessa vuokrauksessa ei noudateta ARA:n asukasvalintakriteerejä, varallisuusrajoja tai erityisasuntokohteiden ehtoja. Hakijalta edellytetään säännöllisiä tuloja ja kunnossa olevia luottotietoja. Hakijan on todistettava lyhytaikaisen asunnon tarve mahdollisen asuntotarjouksen yhteydessä liittein.

Sähköinen asiointi

 Lyhytaikaisen asunnon hakemus »


Vaatii tunnistautumisen

Käytön edellytykset:

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista pankkitunnuksin tai mobiilitunnuksin. Jos haet asuntoa kanssahakijan kanssa, myös kanssahakijan tulee tunnistautua ja vahvistaa asuntohakemus, jotta hakemus on voimassa ja mukana asukasvalinnoissa. Jos sinulla ei ole pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta käytössäsi, voit tunnistautua hakemuksen jättämisen jälkeen käymällä vuokra-asuntojen neuvonnassa osoitteessa Työpajankatu 8.

Avoinna joka päivä

Lisätietoja asioinnista:

Voit tarkastella, muokata ja vahvistaa asuntohakemuksia vuokra-asunnon haun palvelussa.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Aiheeseen liittyvät palvelut:Palvelusta vastaa:

Kaupunkiympäristön toimiala

Suomeksi