Suomi | Svenska | English
Selkokieli | Lättläst språk
Viittomakieli | Teckenspråk
Suomi | Svenska | English | Pусский | Deutsch | 日本語
Suomi | Svenska | English | Eesti keel | Français | Pусский | Soomaali | Türkçe | Español | بالعربية | 中文 | فارسی
Sinun pitää ilmoittaa meille kun perustat uuden elintarvikehuoneiston, kuten ravintolan, elintarvikemyymälän, kahvilan, ruokarekan, leipomon, verkkokaupan tai varaston. Sinun tulee ilmoittaa myös merkittävästä muutoksesta toiminnassa ja toimijan vaihtumisesta.
Tekemäsi ilmoituksen kautta saamme tiedon toiminnastasi ja elintarvikehuoneisto otetaan säännöllisen elintarvikevalvonnan piiriin eli siihen tehdään säännöllisesti tarkastuksia. Elintarvikevalvonta myös tarvittaessa auttaa ja opastaa sinua elintarviketurvallisuuteen liittyvissä asioissa.
1. Tee ilmoitus hyvissä ajoin tai viimeistään neljä viikkoa ennen kuin aloitat toiminnan.
2. Tee ilmoitus sähköisesti ilppa.fi-sivuston kautta. Jos ilmoituksen teko ei onnistu ilpan kautta, voit täyttää Word-lomakkeen. Lisää liitteeksi elintarvikehuoneiston pohjapiirustus. Ilmoituslomakkeet ja ohjeet ilmoituksen tekemiseen löytyvät verkkosivuiltamme.
3. Käsittelemme ilmoituksesi mahdollisimman pian. Olemme yhteydessä, jos käsittelijä tarvitsee lisätietoja.
4. Lähetämme todistuksen, kun ilmoituksesi on käsitelty.
Ilmoitus käsitellään seitsemän työpäivän kuluessa sen saapumisesta ja ilmoituksen tekijälle lähetetään todistus ilmoituksen käsittelystä.
Ilmoituksen käsittely on maksullista. Elintarvikevalvonnan taksa löytyy verkkosivuiltamme.
Elintarvikevalvonta neuvoo sinua arkisin sähköpostitse kymp.elintarviketurvallisuus@hel.fi.
Vaatii tunnistautumisen
Sähköinen käsittely
Henkilöasiakkaille
Yritys- ja yhteisöasiakkaille
Tarvitset palvelun käyttöön Suomi.fi -valtuutuksen yritykseen, jolle haluat tehdä ilmoituksen.
Palvelu saatavilla joka päivä ympäri vuorokauden
Ympäristöterveydenhuollon ilmoitukset
Ympäristöterveydenhuollon sähköinen ilmoituspalvelu, joka on käytössä valtakunnallisesti.
suomi, ruotsi
Suomeksi | På svenska » | In English »