Suoraan sisältöön

Kouluterveydenhuolto

Kouluterveydenhuolto tukee ja edistää koululaisen terveyttä ja hyvinvointia sekä tukee vanhempien kasvatustyötä.

Jokaisella koululla on terveydenhoitaja ja lääkäri. Terveydenhoitaja tekee koululaisille vuosittain terveystarkastuksen. Terveystarkastuksessa arvioimme lapsen ja nuoren hyvinvointia ja terveydentilaa sekä annamme rokotusohjelman mukaiset rokotukset. Lisäksi terveystarkastuksiin sisältyy yksilöllistä terveysneuvontaa.

Terveydenhoitaja ja lääkäri tekevät 1., 5. ja 8. luokan oppilaille laajan terveystarkastuksen, jossa selvitämme myös vanhempien ja perheen hyvinvointia. Vanhemmat voivat osallistua kaikkiin terveystarkastuksiin, erityisesti toivomme heitä mukaan laajoihin terveystarkastuksiin.

Oppilaat voivat keskustella oireista ja mieltä painavista asioista terveydenhoitajan kanssa luottamuksellisesti myös ilman ajanvarausta.

Tarjoamme kouluterveydenhuoltoa koulussa tai sen välittömässä läheisyydessä. Terveydenhoitajan yhteystiedot löydät koulun omilta sivuilta. Terveydenhoitaja varaa oppilaalle ajan koululääkärin vastaanotolle.

Jos oppilas sairastuu äkillisesti tai loukkaantuu tapaturmaisesti koulumatkalla tai koulupäivän aikana, ensiapu annetaan koululla, josta vanhemmat huolehtivat lapsensa tarvittaessa jatkohoitoon.

Pitkäaikaissairauden hoito ja seuranta kuuluvat terveysasemalle. Jos oppilas tarvitsee hoitoa ja tukea pitkäaikaiseen sairauteensa koulupäivien aikana, sovimme sen järjestämisestä yhdessä perheen ja koulun kanssa.

Peruskoululaiset saavat kutsun suun ja hampaiden tarkastukseen neljä kertaa koulun aikana.

Teemme yhteistyötä opettajien, koulukuraattorin, koulupsykologin ja koulun muun henkilöstön kanssa oppilaan ja vanhempien suostumuksella.

Kouluterveydenhuolto on maksutonta.

Käytön edellytykset:

Koululaiset

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »