Suoraan sisältöön

Seuranta ja perhetyö

Jokaisen ulkomailta adoptoidun lapsen sijoituksen onnistumista seurataan. Helsingin adoptiotyöryhmässä seurannasta vastaa ohjaaja/sosiaaliohjaaja, ns. perhetyöntekijä.

Lapsen/lasten saavuttua Suomeen, adoptioneuvonnan sosiaalityöntekijä ja perhetyöntekijä käyvät yhdessä perheen luona tutustumiskäynnillä. Seurantakäynnit ovat kotikäyntejä, joihin koko perhe osallistuu.

Seurantaraportit toimitetaan adoptiopalvelunantajalle, joka vastaa raporttien käännättämisestä ja lähettämisestä ulkomaille. Jokaiseen raporttiin liitetään valokuvia. Seurannan pituudesta ja raporttien tiheydestä päätetään aina kontaktimaissa. Seuranta vaihtelee eri maiden välillä puolesta vuodesta 18 vuoteen.

Seurannan lisäksi tehdään tarvittaessa ns. perhetyötä, jonka tarkoituksena on tukea lapsen ja perheen sopeutumista uuteen elämäntilanteeseen. Perhetyön tukikäynneistä sovitaan perheen tarpeista riippuen. Tarvittaessa seuranta ja/tai perhetyötä tehdään parityönä.

Myös kotimaisessa adoptiossa seurataan lapsen sijoitusta perheeseen. Ensimmäinen seurantakäynti on muutaman viikon sisällä sijoituksesta. Seuraava käynti on lapsen ollessa n. vuoden ikäinen. Sen jälkeen sosiaalityöntekijä käy perheessä tarpeen mukaan.

PERHEKERHO

Perhekerho on osa Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmän perhetyötä.
Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmän perhetyöntekijät järjestävät helsinkiläisille ja vantaalaisille adoptioperheille suunnatun perhekerhon yhteistyössä Leikkipuisto Linjan kanssa. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa ja siellä voi käydä ensimmäiset kaksi vuotta siitä, kun lapsi on tullut perheeseen. Toiminta on suunniteltu niin, että lapset ja vanhemmat ovat yhdessä kerhossa. Ohjelmana on mm. yhteisiä musiikkihetkiä ja askartelua. Kerhossa tarjotaan välipalaa. Perheille lähetään kutsu kerhoon osallistumisesta. Ensimmäinen kutsu tulee noin kolme kuukautta kotiintulon jälkeen.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Lue lisää:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »