Suoraan sisältöön

Seuranta ja perhetyö

Saat kaupungin adoptiotyöryhmän tukea adoption jälkeenkin. Adoption jälkeisen tuen sosiaaliohjaajamme tukevat perhettäsi erityisessä vanhemmuudessa.

Tuen tarve on yksilöllistä ja voitte yhdessä pohtia, miten tiivis ja millainen tuki on teidän perheellenne sopivaa.

Lapsen syntymämaan viranomaiset ovat asettaneet lapsen adoption seuranta-aikataulun. Adoption jälkeisen tuen sosiaaliohjaajat kirjoittavat raportit lapsen syntymämaan viranomaisille.

Voit kääntyä adoption jälkeisen tuen puoleen, vaikka adoptiosta olisi kulunut paljon aikaa. Jos haluat pohtia vaikkapa lapsesi päivähoitoa, koulunkäyntiä tai muita lapsen elämään liittyviä asioita, ole yhteydessä adoption jälkeiseen tukeen.

Adoptioperheillemme järjestetään perhekerho kerran kuukaudessa. Adoptioperhekerho kokoontuu Leikkipuisto Linjassa perjantaiaamupäivisin. Saat lisätietoa ja kutsun perhekerhoon sosiaaliohjaajiltamme.

Adoptioneuvonta on maksutonta.

Ota yhteyttä adoption jälkeiseen tukeemme:

Sosiaaliohjaaja Enni Koskela puh. 09 3104 3090

Sosiaaliohjaaja Laura Uusitalo puh. 09 3104 3414

PERHEKERHO

Perhekerho on osa Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmän perhetyötä.
Helsingin kaupungin adoptiotyöryhmän perhetyöntekijät järjestävät helsinkiläisille ja vantaalaisille adoptioperheille suunnatun perhekerhon yhteistyössä Leikkipuisto Linjan kanssa. Kerho kokoontuu kerran kuukaudessa ja siellä voi käydä ensimmäiset kaksi vuotta siitä, kun lapsi on tullut perheeseen. Toiminta on suunniteltu niin, että lapset ja vanhemmat ovat yhdessä kerhossa. Ohjelmana on mm. yhteisiä musiikkihetkiä ja askartelua. Kerhossa tarjotaan välipalaa. Perheille lähetään kutsu kerhoon osallistumisesta. Ensimmäinen kutsu tulee noin kolme kuukautta kotiintulon jälkeen.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »