Suoraan sisältöön

Kriisimajoitus

Mikäli mitään muuta asumisen vaihtoehtoa ei ole käytettävissä, selvitetään täyttyvätkö kriteerit kriisimajoituksen myöntämiseen.

Kriisimajoitus on väliaikaista asumista, joka kestää yleensä 1-3 kk, jona aikana palveluntuottajat Luona Oy, Sinivida ja Katto-Kodit etsivät välivuokrausvaiheen asunnon asiakkaan kanssa. Jos asuminen sujuu ongelmitta, on mahdollista saada palveluntuottajan hankkima pysyvä vuokra-asunto. Kriisimajoitusta toteutetaan myös Helsingin omana toimintana; Loviisankadulla on perheille tarkoitettuja asuntoja ja Junailijankujalla yksinasuville ja pariskunnille tarkoitettuja asuntoja.

Palvelua haetaan alueellisten aikuissosiaalityön toimipisteiden kautta.

Kriisiasunnossa asuminen on itsenäistä asumista. Esteettömiä asuntoja ei ole tarjolla.

Kriisimajoituksen aikana on lyhennettävä mahdollista vuokravelkaa.

Palvelu on asiakkaalle palveluntuottajilla maksutonta ja kaupungin omana toimintana vuokrasopimukseen pohjautuvaa, jolloin asiakkaan tulee itse maksaa vuokraa asumisestaan.

Käytön edellytykset:

Kriisimajoituksen asiakkaat ovat aikuissosiaalityön asiakkaita.

Kriisimajoitus on sosiaalihuoltolain edellyttämä viimesijainen asumisratkaisu vakavia ongelmia aiheuttavissa akuuteissa asunnottomuustilanteissa.

Helsingin kriisimajoitus ei tarjoa majoitusta akuutisti päihdeongelmaisille tai vakavista mielenterveysongelmista kärsiville.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »