Suoraan sisältöön

Terapeuttinen vauvaperhetyö

Voit vanhempana kokea epävarmuutta, huolta, ahdistuneisuutta tai masennusoireita odotusaikana tai vauvan syntymän jälkeen. Vauva voi olla itkuinen, levoton, vaikeasti rauhoiteltava tai hänellä voi olla nukkumiseen ja syömiseen liittyviä haasteita.

Terapeuttisessa vauvaperhetyössä tuemme vanhemman ja vauvan välistä vuorovaikutusta sekä vauvan suotuisaa kehitystä. Vanhemmilla on mahdollisuus työstää vanhemmuuttaan sekä suhdettaan vauvaansa, puolisoonsa ja muihin läheisiinsä.

Työmuotojamme ovat muun muassa tapaamiset vanhemman ja vauvan kanssa sekä pari- ja perhetapaamiset sekä ryhmätapaamiset. Tarvittaessa teemme kotikäyntejä.

Tarjoamme terapeuttista vauvaperhetyötä, kun läheisten tai neuvolan ja muiden perustason palveluiden antama tuki ei riitä.

Jos olet kiinnostunut terapeuttisesta vauvaperhetyöstä, ota yhteyttä lapsiperheiden sosiaalineuvontaan tai lähetä hakemus Maisassa.

Lähetä viesti Maisassa valitsemalla Sosiaalihuolto > Hakemus/yhteydenotto lapsiperheiden palveluihin. Vastaamme sinulle kolmen arkipäivän kuluessa. Jos emme tavoita sinua puhelimitse, vastaamme sinulle Maisassa.

Voit myös lähettää viestin Tarvitsen apua -verkkolomakkeella.

Terapeuttiseen vauvaperhetyöhön voit hakeutua aikaisintaan raskausviikolla 20.

Palvelu on maksutonta.

Käytön edellytykset:

Terapeuttinen vauvaperhetyö on tarkoitettu lasta odottaville ja alle vuoden ikäisten lasten perheille silloin, kun raskauteen, vauvan syntymään tai sen jälkeiseen aikaan liittyvät huolet heijastuvat vanhemmuuteen sekä vanhemman ja vauvan väliseen suhteeseen. Terapeuttisen vauvaperhetyön apua voidaan hyödyntää silloin, kun läheisten tai neuvolan ja muiden perustason palveluiden tuki ei riitä.

Vanhemman päihdeongelma ja psykoosi tai perheväkivaltatilanne akuuttivaiheessaan on vauvaperhetyössä psykoterapeuttisen työskentelyn este.

Palvelu on tarkoitettu helsinkiläisille.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi, englanti

Asiointipalvelut:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi