Suoraan sisältöön

Rokotusohjelman mukaiset rokotukset aikuisille

Kansallinen rokotusohjelma sisältää rokotukset muun muassa kurkkumätää, jäykkäkouristusta, tuhkarokkoa, sikotautia, vihurirokkoa ja poliota vastaan. Saat rokotukset maksutta omalla terveysasemallasi. Ota yhteyttä terveysasemallesi Maisan kautta tai puhelimitse.

Kaikkia kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia annetaan terveysasemien lisäksi työterveyshuollossa ja yksityisillä lääkäriasemilla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeiden mukaan aikuisen tulee itse huolehtia siitä, että hän on saanut jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotusten perussarjan. Annamme kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset lapsille ja nuorille neuvoloissa, kouluissa ja oppilaitoksissa.

Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokote (dT)

Suoja kurkkumätää ja jäykkäkouristusta vastaan kannattaa aina pitää voimassa. Alle 65-vuotiaat tarvitsevat tehosteen 20 vuoden välein, yli 65-vuotiaat 10 vuoden välein.

Tuhkarokko-, sikotauti- ja vihurirokkorokote (MPR)

Jos olet syntynyt Suomessa vuonna 1975 tai sen jälkeen, MPR-rokote on kuulunut neuvolassa annettaviin rokotuksiin.

Jos et ole saanut MPR-rokotetta tai sairastanut näitä tauteja, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee rokotuksen ottamista.

Poliorokote (IPV)

Vuonna 1940 tai sen jälkeen Suomessa syntyneet ja kasvaneet ovat saaneet poliorokotuksen rokotusohjelmien mukaisesti esimerkiksi neuvolassa tai koulussa.

Jos matkustat polion esiintymisalueille tai tulet Suomeen oleskeltuasi yli neljä viikkoa maassa, jossa poliota esiintyy, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee tehosteeksi yksittäistä poliorokotetta.

Jos et ole syntynyt ja kasvanut Suomessa, saat kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotteet omalta terveysasemaltasi. Ota yhteyttä terveysasemalle Maisan kautta tai puhelimitse.

Saatavilla olevat kielet:

suomi, ruotsi

Asiointipalvelut:

Aiheeseen liittyvät palvelut:

Yhteystiedot ja toimipisteet:

 1    2    3    4    5    >   

Palvelusta vastaa:

Sosiaali- ja terveystoimiala


Suomeksi | På svenska » | In English »