Suoraan sisältöön

Näin löydät palvelut

Kaupungin palvelut -sivulla voi etsiä palveluja aihepiirin, kohderyhmän tai asiointitavan perusteella. Sivun alalaidassa palvelut ovat aakkosjärjestyksessä. Valittuasi aihepiirin, kohderyhmän tai asiointitavan luettelo palveluista näkyy sivun alalaidassa. Luettelon otsikoista aukeaa palvelun tarkempi kuvaussivu.

Palvelukartalta löydät toimipisteet ja palvelut alueittain ja aiheittain, sekä toimipisteiden ja reittien esteettömyystiedot.
 

Asiointi

Helsingin kaupungin kanssa voi asioida verkossa, puhelimitse tai henkilökohtaisesti palvelupisteissä. Tarkemmat tiedot ovat kunkin palvelun kuvaussivulla.

Sähköisillä asiointipalveluilla tarkoitetaan sähköisesti täytettäviä ja lähetettäviä lomakkeita.
Useat sähköiset asiointipalvelut edellyttävät tunnistautumista joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilitunnuksilla tai yritysten ja yhteisöjen käyttämillä Katso-tunnuksilla. 
Lue lisää sivulta Sähköinen asiointi.

Tulostettavat lomakkeet joko lähetetään postitse tai viedään toimipisteeseen. Osa tulostettavista lomakkeista on mahdollista täyttää tietokoneella ennen tulostusta ja lähettää sähköpostitse. 
Lisätietoja Lomakkeet -sivulta.

Neuvonta

Helsinki-info opastaa ja neuvoo sekä kaupunkia ja sen palveluja koskevissa kysymyksissä että maahanmuuttoasioissa usealla kielellä. Puh. 09 310 11 111 ja chat (avoinna ma–to 9-16 ja pe 10–15)

Kasvokkain neuvontaa keskustakirjasto Oodissa, osoitteessa Töölönlahdenkatu 4 ja International House Helsinki, osoitteessa Lintulahdenkuja 2 D, 2 krs. 

Helsinki-infon kasvokkain neuvontapalvelupiste Oodissa on avoinna ma-to klo 9-18 ja pe klo 10-18. 

Covid 19:  Helsinki-infon  neuvontapalvelupiste International House Helsinki (IHH) on toistaiseksi avoinna vain muiden toimijoiden ajanvarausasiakkaille ma-to klo 9-16 ja pe. klo 10-16. Palvelemme asiakkaita normaalisti puhelimitse ja chatissa.   

Lisää neuvontapalveluja on sivulla Neuvontaa kaupungin palveluista.

Yhteystiedot

Helsingin kaupungin toimipisteiden osoitteet, sijainti kartalla, puhelinnumerot ja esteettömyystiedot löytyvät toimipistehausta.
Koko pääkaupunkiseudun palvelut löytyvät Helsingin ja pääkaupunkiseudun palvelukartalta

Kaupungin virastojen ja liikelaitosten puhelinvaihteiden ja tärkeimpien yksiköiden puhelinnumeroita voi hakea Numerot.hel.fi -palvelusta. Palvelussa on myös kaupungin työntekijöiden puhelinnumeroita, kunkin viraston määrittelemässä laajuudessa.

Avoin data

Kaupungin palvelurekisterin ja palvelukartan tiedot ovat saatavana myös avoimena datana:07.09.2020 18:02