Suoraan sisältöön

Harakan saari, P 60° 9,029' ja I 24° 57,451'


Avaa suurempi kartta
Osoite:
Harakka
00140 Helsinki

Puhelin: +358 40 413 4355
Sähköposti: saarametsamaki@hotmail.com


Ajankohtaista:
Ullanlinnan laituri
Saaristossa
Vesiliikenneyhteys Ullanlinnan laituri -Harakka-Särkkä i.
Aikataulut ja hinnat
Liikennöinti 14.4. alkaen.

Kalastus
Pidä Saaristo siistinä - Imytyhjennyspaikat
Veneily
Saaristossa
Pidä saaristo siistinä

Toimipisteen kuvaus:
Harakan saari sijaitsee Kaivopuiston edustalla, Särkän ja Uunisaaren naapurissa. Saaren kasvillisuuden ja linnuston rikkaus on vertaansa vailla. Saarta kiertää noin kilometrin pituinen mobiililuontopolku, jonka rasteilla kerrotaan saaren upeasta luonnosta ja historiasta.

Saaren eteläkärki on rauhoitettu ja suljettu kävijöiltä lintujen pesintäaikaan 1.4.-10.8.

Saaressa toimi Puolustusvoimien kemian laboratorio vuosina 1929-1988. Nykyään saaressa on luontokeskus ja taiteilijaresidenssi. Kolmikerroksisessa päärakennuksessa on työskennellyt helsinkiläisiä eri alojen ammattitaiteilijoita vuodesta 1989. Rakennusta kutsutaankin nykyään taiteilijataloksi.

Harakan saareen pääsee yhteysveneellä Ullanlinnan laiturilta. Saarella ei ole vierasvenepaikkoja.

Harakan luontokeskuksen luontotalo, akvaariot, valokuvanäyttelyt ja Vellamon satutalo esittelevät Itämerta ja saaristoluontoa.

Kesäkaudella järjestetään maksuttomia luontoretkiä, lasten saariseikkailuja, yleisötapahtumia ja näyttelyitä. Joka sunnuntai kello 14-15 järjestettävällä maksuttomalla saarikierroksella tutustutaan saaren luontoon ja historiaan.

Luontokeskus on avoinna yleisölle toukokuusta syyskuun loppuun päivittäin klo 10-17, lauantaisin luontokeskus on suljettu.

Saaressa voi pitää kokouksia, lisätiedot http://www.harakansaari.fi/Tilavaraukset ja kokoustarjoilut: Saara Metsämäki, saarametsamaki@hotmail.com tai 040 413 4355

Taiteilijatalossa on yhteensä 30 työhuonetta, joita vapautuu harvakseltaan. Työtiloja voivat hakea ensisijaisesti helsinkiläiset kuvataiteilijat ja käsityöläistaiteilijat. Työhuoneet vuokrataan kalusteineen viiden vuoden määräajaksi. Tiloissa ei saa yöpyä.

Harakassa ei ole kahvilaa kuin poikkeustapauksissa, kuten Helsinki-päivänä, jolloin Harakan saarivahtimestari pitää kahvilaa luontotalossa.
Kokoustilan vuokraajat voivat tilata kahvitusta ja ruokailua etukäteen.
Muut yhteystiedot:
Vesiliikenneyhteys, Merenkävijät
Kysy esteettömyydestä
toimisto@merenkavijat.fi

Muualla verkossa:
Tilavaraus , Harakan luontokeskus ja hiilineutraali Harakka , Luontopolku , Kahvitus- ja ruokatilaukset kokoustiloihin , Harakan luontokeskus , Taksivene ilman ennakkovarausta 0306363700 , Jokamiehenoikeudet

Lisätietoja:
Tarjolla esitystila, kokoustila, auditorio, kirjasto, taukotila, sauna. , Lisävarusteina tietokone ja videotykki. Taukotilassa on keittiö.

Toiminnasta vastaa:
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Kulttuuri
Kuva kohteestaSuomeksi | På svenska » | In English »