Suoraan sisältöön

Päivi Lipposen ym. aloite koirapuistojen perustamisesta Herttoniemeen sekä eri puolille Helsinkiä

10.10.2012 Päivi Lipposen ym. aloite koirapuistojen perustamisesta Herttoniemeen sekä eri puolille Helsinkiä

Helsingissä koira-aitauksia on perustettu hyvin eri tavoin kaupungin eri puolille. Parhaimmillaan alueilla esimerkiksi Eirassa 500 metrin säteellä sijaitsee kolme koirapuistoa. Sen sijaan vanhassa Herttoniemessä koirapuistoja on nolla. (Matkaa on noin 2 km lähimpään aitaukseen.)

Ongelma on myös se, kuinka turvallisia nämä aitaukset ovat koirille, mikäli niitä ei ole jaettu isojen ja pienten aitauksiin. Herttoniemessä Siilitiellä on iso koira-aitaus, jossa pienet ja isot koirat ovat yhdessä. Siellä on tapahtunut pienten koirien kuolemaan johtaneita hyökkäyksiä.

Eriomainen koirapuisto sijaitsee Sörnäisten rantatiellä.

Lemmikkieläimet ovat hyvin tärkeitä helsinkiläisille. Koirat tarvitsevat paikan, jossa ne voivat hetken olla vapaana: juosta ja nuuskia, purkaa energiaa.

Aloite

Koirapuistoja tulee olla riittävästi Helsingin eri puolilla. Koiranomistajat maksavat veroa lemmikistään ja siten on kohtuullista edellyttää puistojen olevan myös siistejä. Herttoniemeen tarvitaan koirapuisto. Alueella on runsaasti puistoiksi kaavoitettua tilaa. Iso kaistale kallioista metsikköä sijaitsee Hiihtomäentien/Karhutien ja Itäväylän välissä. Vanha Herttoniemi on muutenkin väljästi rakennettu ja vapaata tilaa koirapuistolle löytyy vaivatta.

Päivi Lipponen

Alkuperäinen aloite05.12.2019 19:02