Suoraan sisältöön

Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite pysyvän jurtan rakentamisesta Töölönlahdelle

13.06.2012 Outi Alanko-Kahiluodon ym. aloite pysyvän jurtan rakentamisesta Töölönlahdelle

Helsingin Töölönlahdelle pystytettiin kesäkuussa 2012 muutamaksi päiväksi jurttasauna. Jurttasaunan lauteilta aukeaa näkymä Linnunlauluun. Löylyjen välissä voi käydä uimassa. Väliaikainen jurttasauna oli eräänlainen keskustakirjaston varaslähtö tulevaisuuteen, sillä myös Töölönlahdelle suunniteltuun keskustakirjastoon on ehdotettu julkista saunaa.

Jurttasauna on osoittautunut suureksi menestykseksi, ja kaupunkilaiset ovat toivoneet, että jurttasauna pystytettäisiin Töölönlahdelle pysyvästi.

Pysyvä jurttasauna ei kilpailisi kirjastosaunan kanssa, sillä konseptit ovat hyvin erilaiset. Töölönlahdelle voitaisiin siis hyvin rakentaa pysyvä jurttasauna. Talvisin Töölönlahdelle voisi avata avannon, jossa jurtassa saunoja voisi pulahtaa löylyjen välissä.

Jurtta on kevyt rakennelma, jota voidaan käyttää joustavasti monenlaisiin tarkoituksiin ja joka sopii hyvin suomalaisen maisemaan ja kulttuuriin. Jurtta on myös helppo purkaa ja siirtää toiseen paikkaan. Jurtassa voidaan sen lämmitettävyyden ansiosta järjestää ympäri vuoden monenlaisia tapahtumia, esimerkiksi kansalaiskeskusteluja tai teatteriesityksiä. Töölönlahdelle Kansalaistorin ja makasiinien raunioiden tuntumaan istuisi mainosti jurttasaunan lisäksi toinenkin jurtta pienimuotoisia keskusteluti laisuuksia ja teatteriesityksiä varten.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämmekin, että kaupunki selvittää mahdollisuuden pystyttää Töölönlahdelle pysyvän jurttasaunan. Samassa yhteydessä selvitetään, voisiko Kansalaistorin tuntumaan perustaa eräänlaisen tapahtumajurtan pienimuotoisia teatteriesityksiä ja keskustelutilaisuuksia varten.

Outi Alanko-Kahiluoto

Alkuperäinen aloite05.12.2019 18:38