Suoraan sisältöön

Eija Loukoilan ym. aloite Vuosaaren sillan ajonopeuden laskemisesta ja mopoliikenteen ohjaamisesta ajokaistoille

26.09.2012 Eija Loukoilan ym. aloite Vuosaaren sillan ajonopeuden laskemisesta ja mopoliikenteen ohjaamisesta ajokaistoille

Vuosaaren silta on otettu käyttöön vuonna 1966. Silta suunniteltiin aikoinaan ajoväyliltään 3- kaistaisena. Nyt sillalle on tungettu 4 ajokaistaa, jotka ovat leveydeltään juuri ja juuri lain sallimat. Kevyt liikenne kulkee kapeita jalkakäytäviä pitkin, joille ohjataan myös mopoliikenne. Silta on erittäin vaarallinen jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Kevyen liikenteen sillan rakentaminen on ollut suunnitelmissa joko nykyisen sillan yhteyteen tai erillisenä siltana. Asiaa on vatvottu kymmenkunta vuotta, mutta ratkaisua ei hankkeelle ole saatu.

Kaupungin ensi vuoden budjettiin ei ole osoitettu määrärahoja Vuosaaren siltaan. Ei myöskään pidemmän tähtäimen hankesuunnitelmissa kuin vain korjauskohdemainintana.

Sillalla saa alimitoitettuja autokaistoja pitkin ajaa 60 km:n nopeudella, mikä on aivan liikaa ottaen huomioon sillan liikennejärjestelyt. Raskas liikenne mm. sataman myötä on sillalla viime vuosina lisääntynyt, mikä aiheuttaa vaaratilanteita ison ajoneuvon ohittaessa kovassa vauhdissa kapealla jalkakäytävällä liikkuvan. Etenkin talvisin silta on ajoittain jalankulkijan ja pyöräilijän mahdoton ylittää.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Vuosaaren sillan ajonopeudet lasketaan max 50 kilometriin ja mopo liikenne ohjataan ajokaistoille.

Eija Loukoila

Alkuperäinen aloite05.12.2019 19:01