Suoraan sisältöön

Antti Valppaan ym. talousarvioaloite nuorten purjehdusharrastuksen tukemisesta

14.03.2012 Antti Valppaan ym. talousarvioaloite nuorten purjehdusharrastuksen tukemisesta

Helsinki on merellinen kaupunki, jonka potentiaalia meren äärellä ei kuitenkaan ole käytetty siinä määrin hyödyksi kuin voisi olettaa. Tämä näkyy esimerkiksi nuorten harrastustoiminnassa ja sen tukemisessa: Kaupungissamme on hyvät edellytykset harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, yleisurheilua ja muita liikunnallisia lajeja. Sen sijaan Helsingissä purjehdusharrastuksen aloittamisen ja jatkamisen edellytykset ovat heikommat. Myös uimataidonja vesillä liikkumisen perussääntöjen oppiminen ja ylläpito ovat jääneet liian vähäiselle huomiolle; asioita jotka ovat kuitenkin suoranaisia jokamiehenoikeuksia jokaiselle helsinkiläiselle.

Helsingissä toimivilla purjehdusseuroilla, esim. Merenkävijät ry:n junioriosastolla (www.merenkavijat.fi). on valmiina kalusto (optimistijollat, Zoom:it, 606-köliveneet), suojainen paikka saaritukikohtineen, turvavälineet sekä junioritoimintaan tottuneet ohjaajat, joilla helsinkiläisten nuorten purjehdusharrastusta sekä uimataidon oppimista ja vesiliikennesääntöjen osaamista voidaan edistää, puhumattakaan päihteettömyyden ja luonnon arvostuksen kehittämisestä. Puuttuu vain riittävä rahoitus ohjaajien palkkoihin sekä oppilaiden ja ohjaajien ruokailuun ja muihin toiminnasta aiheutuviin välttämättömiin menoihin.

Me allekirjoittaneet esitämmekin, että Helsingin vuoden 2013 budjetista varataan 42.000 euron suuruinen määräraha Helsingin nuorten purjehdusharrastustoiminnan edistämiseen ajatuksella, että junioritoimintaa pyörittävät purjehdusseurat voisivat anoa tukea emo määrärahasta suoraan tai yhteistyössä esim. nuorten syrjäytymistä vastaan taistelevien yhdistysten kanssa avustusta kesäisten purjehduskoulujen järjestämiseen.

Helsingissä 14.3.2012 .

Antti Valpas Valtuutettu IPS

Alkuperäinen aloite05.12.2019 18:49