Suoraan sisältöön

01.03.2012 Sirpa Asko-Seljavaaran ym. talousarvioaloite ruokakulttuuriohjelman määrärahasta kaupunkiviljelyn lisäämiseksi

01.03.2012 Sirpa Asko-Seljavaaran ym. talousarvioaloite ruokakulttuuriohjelman määrärahasta kaupunkiviljelyn lisäämiseksi

Määrärahan varaaminen ruokakulttuuriohjelmaan kaupunkiviljelyn lisäämiseksi Helsingissä

Kaupunkiviljelyllä tarkoitetaan monimuotoisia viljelmiä palstoilla, parvekkeille, pihoilla ja kerrostalojen katoilla. Palstaviljelmä voi tuottaa syötävää ja säilöttävää lähiruokaa koko vuodeksi. Parvekkeella voi viljellä mm. yrttejä ja kukkia. Palstaviljelmät lisäävät kaupungin viihtyisyyttä ja ihmisten yhteisöllisyyttä.

Kattoviljelmät toimivat kaupungissa lämpösaarekkeina vähentäen kattojen säteilylämpöä." Elävä katto" sitoo myös hulevesiä ja lisää mm perhosia. Kattoviljelmiä lisätään nyt kaikissa suurissa kaupungeissa.

Me allekirjoittajat esitämme, että ruokakulttuuriohjelma saa määrärahan kaupunkiviljelyn ohjeistuksen ja koordinaation laatimiseksi. Helsingin kaupunginvaltuustoon perustetaan kaupunkiviljelyä edistävä verkosto, johon kuuluu valtuutettuja kaikista valtuustoryhmistä. Verkosto pitää yhteyttä sosiaalisessa mediassa keskenään, asiantuntijoihin ja kaupungin virkamiehiin.

Sirpa Asko-Seljavaara

Alkuperäinen aloite (pdf)05.12.2019 18:55