Suoraan sisältöön

Gunvor Brettschneiderin ym. aloite arvorakennusten säilyttämisestä

12.02.2014 Gunvor Brettschneiderin ym. aloite arvorakennusten säilyttämisestä

Aika ajoin Helsingissä herää keskustelu ränsistymässä olevista arvorakennuksista. Valitettavasti keskustelu johtaa vain harvoin konkreettisiin toimenpiteisiin. Kun rapistuvasta Lapinlahden sairaalasta julkaistaan kuvia sanomalehdissä, luvataan ryhtyä toimeen ja tehdä selvityksiä ränsistymisen lopettamiseksi. Valitettavasti mitään konkreettisia suunnitelmia esimerkiksi Lapinlahden sairaalan tulevaisuudesta tai sairaalan säilyttämiseksi ei ole esitetty.

On olemassa joukko vastaavia esimerkkejä. Marian sairaalasta suunniteltiin monen vuoden ajan keskusterveysasemaa. Nyt näitä suunnitelmia on lykätty ja rakennukset saavat rapistua niin kauan kuin niiden tuleva käyttötarkoitus on epäselvä. Muita esimerkkejä ovat Lauttasaaren kartano ja Meilahden taidemuseo, jotka tarvitsevat pikaisia toimenpiteitä, jotta ränsistyminen saataisiin pysähtymään.

Ehdotamme, että niistä toimenpiteistä, joihin kaupunki aikoo ryhtyä historiallisten ja arvokkaiden rakennusten säilyttämiseksi laaditaan suunnitelma ja että kiinteistöille etsitään aktiivisesti uusia käyttötarkoituksia.

Gunvor Brettschneider05.12.2019 19:42