Suoraan sisältöön

Seppo Kanervan ym. aloite Lauttasaaren liikennejärjestelyjen parantamisesta

09.04.2014 Seppo Kanervan ym. aloite Lauttasaaren liikennejärjestelyjen parantamisesta

Lauttasaaren Myllykallion koululta lähtee jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu polku kohti Lahnaruohontietä. Se on hiekoitettu ja käyttökelpoinen.Ylitettyään Lahnaruohontien polku jatkuu Lemisaaren puistoon jakautuen siellä bussipysäkille ja Lemisarentien liikennevaloihin johtaviksi poluksi. Tämä osuus polusta on savipohjaisella maalla ja on sateella kiusallisen liejuinen. Siksi esitetään, että polun toinen reuna katetaan noin 1,2 metrin levyisellä laatoituksella, joka mahdollistaa jalankulkijoiden kulun molempiin suuntiin. Sen viereen jäävä polun osa jää polkupyörille ja se tulisi hiekoittaa.

Toisena asiana on Lauttasaarentien jalankulku/pyörätien selkeä erottaminen toisistaan maalaamalla siihen rajaviiva.

Kolmantena asiana on Luoteisväylän molemmanpuolisten jalkakäytävien merkintä liikennemerkillä jalankulkutieksi siellä tapahtuvan riskialttiin jalkakäytävillä tapahtuvan pyöräilyn lopettamiseksi.

Neljäntenä asiana on varustaa Pyrkan urheilukentän viereinen Lahnalandentie urheilukentälle johtavan suojatien kohta töyssyllä.

Viidentenä asiana on Luoteisväylän alkupään ns kiihdytyssuoralle asetettavat töyssyt alueella tapahtuvan moottoripyörien ja autojen kiihdyttelyn eliminoimiseksi.Tien lähes jokaisessa talossa on leikkipuisto-tai kouluikäisiä lapsia.Luoteisväylällä eikä Lahnalandentiellä ole julkista liikennetä,jota töyssyt haittaisivat.

Kuudentena asiana on jo viime vaalikaudella tehty aloite Heikkiläntie 2 kohdata olevien betoniporsaiden poistaminen, joka mahdollistaisi autojen lyhyen pysäköinnin Bar 52:ssa tai apteekissa käynnin ajaksi. Nyt autot ovat laittomasti näiden palvelupaikkojen edustalla ruuhkassa jalkakäytävällä. Asiaan luvattiin korjaus alueen liikennejärjestelyiden yhteydessä, mutta mitään ei pariin vuoteen ole tapahtunut. Asiaa pahentaa näiden yritysten viereen toukokuussa tuleva Lauttasaaren Alko.

Seppo Kanerva05.12.2019 19:36