Suoraan sisältöön

aloite terveysreittien toteuttamisesta

10.09.2014 Arja Karhuvaaran ym. aloite terveysreittien toteuttamisesta

Ruotsissa on omaa Hengitys- ja sydänliittojamme vastaava organisaatio toteuttanut, alun perin Irlannissa 1995 syntyneen idean; taajamien alueille valtakunnallisesti suunnitellut, kilometrein merkityt terveysreitit. Nämä liikkumiseen ja kansanterveyden edistämiseen ohjaavat monimuotoiset liikkumisreitit yhdistävät kulttuuria, nähtävyyksiä, maisemia ja kävelypolkuja karttaan merkityiksi kokonaisuuksiksi. Ulkoilureitit ovat ladattavissa potilasjärjestön nettisivuilta ja saatavissa kaupunkien julkisista matkailu- ja neuvontatiloista. Reittien varrella ovat kuljetut kilometrit selkeästi nähtävissä ja mitattavissa. Tällainen "Hälssans stig" on mm. Visbyssä 7 km:n pituinen.

Me valtuutetut esitämmekin, että Helsingin liikuntatoimi ja sote-virasto selvittävät mandollisuutta toteuttaa yhdessä samankaltaisen merkitty reittiverkosto, paitsi kaupunkitilassa, myös monissa puistoissamme ja ranta-alueilla. Liikkumisen kansanterveydellinen tuotteistaminen antaisi viestin myös matkailijoille siitä, että Helsinki on turvallinen, puhdas ja matalankynnyksen liikkumiseen houkutteleva kaupunkimatkailukohde.

Samalla voisimme yhdistää liikkumisen ja erilaiset kulttuurin teemat, historian, musiikin, kuvataiteet palvelemaan kansanterveyttä ja matkailua.

Arja Karhuvaara05.12.2019 19:46