Suoraan sisältöön

Henrik Nyholmin ym. aloite uimarantojen toiminnallisten mahdollisuuksien parantamisesta

21.05.2014 Henrik Nyholmin ym. aloite uimarantojen toiminnallisten mahdollisuuksien parantamisesta

Helsinki poisti asteittain 2000-luvulla uimarannoiltansa turvallisuussyihin vedoten liikuntaan houkuttelevia toiminnallisia puitteita. Kuitenkin monet näistä olivat asukkaiden suuresti rakastamia ja liikuntaa edistäviä rakenteita. Uimaponttoonien hävittäminen oli mahdollisesti näkyvin muutos.

Uimaponttoonit kuitenkin sopivat hyvin vähemmän vilkkaille uimarannoilla jolle on vaikeaa kohdistaa muuta toiminnallista ja liikuntaa edistäviä puitteita. Turvallisuuteen olisi varauduttava vaaroista valistamisella ja mainitsemisella esim. rannalla ja ponttoonin rakenteissa, samalla kuitenkin tiedostaen ponttoonin toimivan myös kelluvana turvana yllättäen uupuneille uimareille.

Me allekirjoittaneet esitämme että kaupunki etsii vuoden 2015 kesäksi sopivia uimarantoja joille sijoittaa uimaponttooneita lisätäkseen mahdollisuuksia vedessä tapahtuvaan liikuntaan ja toiminnallisuuteen. Varsinkin nuorten suosiossa olevat vesiliikuntaan patistavat rakenteet pitää puntaroida myös liikunnallisen hyödyn näkökulmasta eikä ylikorostaa näennäistä vaarallisuutta.

Henrik Nyholm05.12.2019 19:45