Suoraan sisältöön

aloite veteraanisukupolven kunnioittamisesta

04.06.2014 Risto Rautavan ym. aloite helsinkiläisten Mannerheim-ristin ritarien ja veteraanisukupolven kunnioittamisesta

Helsinkiläisiä Mannerheim-ristin ritareita on ollut 12.

He ovat Aulanko 011i Sakari, Ehrnrooth Adolf Erik, Halsti Wolfgang Halsten, Heinrichs Axel Erik. Katajainen Nils Edvard, Nykänen Kaarlo Heikki, Polon Berndt Eino Edvard, Siilasvuo Hjalmar Fridolf , Sippola Ahto Kullervo Kaj, Talvela Paavo Juhani, Toffer Caj Edvard Ferdinand ja Walden Karl Rudolf.

He kaikki ovat syntyneet Helsingissä Paavo Talvelaa lukuun ottamatta. Paavo Talvelan syntymäpaikka oli silloinen Helsingin pitäjä, mutta hän kävi koulunsa Helsingissä. Hän asui koko ikänsä Helsingissä ja toimi muun muassa Helsingin kaupunginvaltuutettuna. Kuolinpaikka oli Helsinki ja hänet on haudattu Kulosaareen.

Kaikki em. ritarit ovat jo kuolleet – viimeisenä Heikki Nykänen joulukuussa 2011.

Veteraanistikupolven ja helsinkiläisten Mannerheim-ristin ritarien muiston kunnioittamiseksi me tämän aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Helsinki sopivaksi katsomallaan tavalla nimeäisi esimerkiksi joitain uudelta asuinalueelta paikkoja (katuja, puistoja, kortteleita, aukioita tms.) helsinkiläisten ritarien mukaan.

Risto Rautava05.12.2019 19:34