Suoraan sisältöön

Ville Jalovaaran aloite Vuosaaren Aurinkolahden koulun ympäristön liikenneturvallisuuden parantamisesta

29.01.2014 Ville Jalovaaran aloite Vuosaaren Aurinkolahden koulun ympäristön liikenneturvallisuuden parantamisesta

Vuosaaressa Leikosaarentie 20 kohdalla Aurinkolanden koulun päärakennuksen ja Päiväkoti Ahdin välisen suojatien kohdalla on 40 km/h nopeusrajoitus. Sekä omien havaintojeni että useilta Vuosaaren asukkailla lähiaikoina tulleen palautteen pohjalta kadun ylittäminen alueella koetaan vaaralliseksi varsin, kun pitkällä suoralla joidenkin autojen vauhdit saattavat ylittää nykyisen nopeusrajoituksen.

Liikenneturvallisuuden kohentaminen kyseisellä alueella on hyvin perusteltua. Vuosaaressa useiden muiden koulujen ympäristössä on jo matalampi nopeusrajoitus ja korotettu suojatie. Aurinkolanden peruskoulun päärakennuksessa on yli 400 oppilasta ja viereisellä Auringonpilkun ala-asteella oppilaita on yli sata lasta, yhteensä alueella siis liikkuu arkisin noin 500 koululaista. Lisäksi suositut kävelyreitit Vuosaaren metroasemalla Kallahteen kulkevat alueen kautta. Koulujen läheisyydessä on lisäksi useampi päiväkoti. Realismia on myös, etteivät koululaiset käytä olemassa olevaa alikulkua vaan ylittivät tien lyhimmästä kohtaa, eli tien kyseisen suojatien kautta. Suoran nopeuksia  olisi hyvä laskea myös autoilun turvallisuuden parantamiseksi, sillä tultaessa autolla Hiekkalaiturintieltä talojen välistä pientä mäkeä ylös Leikosaarentielle näkyvyys on huono.

Ehdottaisin, että Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennesuunnitteluosasto selvittää miten Leikosaarentie 20:nen ympäristön alueen liikenneturvallisuutta voidaan konkreettisesti parantaa. Ehdotan, että nopeusrajoitus koulun lähistöllä muutettaisiin 30 kilometriin tunnissa ja koulun edessä olevaa suojatietä korotettaisiin tai alueelle asennettaisiin uudet liikennevalot.

Ville Jalovaara05.12.2019 19:42