Helsinki City Lab - Design Driven City

Rahoituksen hakija Kaupunginkanslian talous- ja suunnitteluosasto
Yhteistyötahot Kaupunginkanslian elinkeino-osasto ja talous- ja suunnitteluosasto, Oiva Akatemia, Forum Virium Helsinki, Kaupunkiakatemia, YritysHelsinki, Lähiöprojekti, Helsinki City Labin hankkeiden yhteistyökumppanit
Hankkeen aikataulu 1/2016–12/2019
Myönnetty/sidottu rahoitus 1 635 000 €

Helsinki City Lab on sekä kehittäjäyhteisö että avoin kaupunkilaboratorio, joka on yhteinen kohtaamispaikka kaikille kaupungin kehittämishankkeille. Laboratorio vastaa siitä, että muotoilua hyödynnetään kaupungin kehitys- ja innovaatiotoiminnassa ja että kehittäminen on käyttäjälähtöistä. Laboratorio on näyteikkuna kaupungin kehittämistyöhön ja mahdollistaa myös ulkopuolisten tahojen mukaan tulon. Samalla avoin kehittäminen tulee kaikille näkyväksi ja koettavaksi reaaliaikaisesti.

Tavoitteena oli lisätä kokeiluja osana kehittämistä, varmistaa uusien teknologioiden hyödyntäminen sekä vahvistaa osallisuutta ja yhteissuunnittelua. Kaupungin strategisten tavoitteiden mukaisesti hanke yhdisti designin, digitaalisuuden ja dialogin keinoja vaikuttavamman ja paremman asiakas- ja käyttökokemuksen edistämiseksi.

Lisätietoja: https://www.hel.fi/designhelsinki/en/helsinki-lab/

10.01.2020 15:19