Suoraan sisältöön

Innovatiivinen kaupunki® -ohjelma

Hankkeen hallinnoija Aalto-yliopisto, kaupunginkanslia
Yhteistyötahot  -
Hankkeen aloitus 2000-2015

Hankkeen rahoitus
Noin 5 miljoonaa euroa 


Hanke on päättynyt. Hankkeen kuvaus: Viisitoista vuotta toiminut Innovatiivinen kaupunki ® -ohjelma on Aalto-yliopiston ja Helsingin kaupungin kumppanuusohjelma, jonka tavoitteena on tuottaa kestävää urbaania kehitystä edistäviä innovaatiota monialaisen tutkimus- taide- ja kehittämisyhteistyön keinoin. Ohjelmayhteistyö pohjautuu Aalto-yliopistossa tehtävään tieteelliseen ja taiteelliseen työhön sekä Helsingin kaupungin kehittämistarpeisiin.

Ohjelmassa on toteutettu hankkeita muun muassa asumiseen, liikenteeseen, rakentamiseen sekä kaupunkilaisten ikääntymiseen liittyen. Lisäksi on tutkittu alueellista kilpailukykyä, organisaatioiden johtamista sekä palveluprosesseja ja niiden muotoilua. Innovatiivinen kaupunki ® -ohjelman rahoitus on jaettu puoliksi Helsingin kaupungin ja Aalto-yliopiston kesken.

Syksyn 2014 aikana on valmisteltu Innovatiivinen kaupunki -ohjelman alasajoa eikä uusia hankeideahakuja ole järjestetty. Ohjelmassa on vielä muutama hanke käynnissä: Lauttasaaren palveluverkko, Helsinki-identiteettejä, Happi, Helsingin kaupungin palvelumuotoilun pilottihanke/Palvelupolku 2 sekä Kansalaisten työkalupakki.

Hankkeen loppuraportti

Loppuraportti innovaatiorahaston raporttipohjalla

Lisätietoja hankkeesta: Annukka Jyrämä, annukka.jyrama [at] aalto.fi05.12.2019 21:20