Suoraan sisältöön

Oman muotoinen koti

Rahoituksen hakija Nuorisoasiainkeskus
Yhteistyötahot Sosiaali- ja terveysvirasto, Stadin ammattiopisto, kiinteistövirasto, Heka Oy, rakennusvalvontavirasto, tietokeskus, YritysHelsinki, oppilaitoksia, Helsinki Missio, Nuorisoasunto-liitto, Sininauhasäätiö, Y-Säätiö, Vailla Vakinaista asuntoa ry, Kliffa Innovations Oy, Reaktor Polte Oy, Tmi Pablo Riquelme, Riikinen & co
Hankkeen aikataulu 2016
Myönnetty rahoitus 50 000 €


Hanke on päättynyt. Hankkeen kuvaus: Tavoitteena on uudenlaisten asumisen mallien ja asuntojen syntyminen. Hankkeessa tehdään erilaisia asumiskokeiluja, joista syntyy kokemuksia toimivista ratkaisuista. Ensimmäisen toimintavuoden aikana on kokeiltu tai käynnistetty kokeilu kausiasumisesta Vartiosaaressa, uudenlaisesta kimppa-asumisesta Kannelmäessä sekä vanhusten ja nuorten yhteisasumisesta.

Hankkeessa syntyvät reunaehdot kaupungin yhteisöasumiseen, ja mallit annetaan kaikkien käyttöön. Selvitystä tyhjillään olevista toimistotiloista jatketaan ja niitä pyritään muuttamaan asunnoiksi.

Eri oppilaitosten ja nuorisotoimijoiden kanssa tehdään yhteistyötä. Opiskelijoita otetaan mukaan suunnittelemaan ja kehittämään toimintaa. Nuoret rekrytoidaan oppilaitoksista ja nuorten muista toimintaympäristöistä.

Hankkeessa hyödynnetään Kansainvälisen designsäätiön ja päättyvän Toimiva kaupunki -projektin kaupunki- ja palvelumuotoilun huippuosaamista.

Katso hanke-esittelyvideo

omanmuotoinenkoti.munstadi.fi05.12.2019 21:20