Suoraan sisältöön

Ajankohtaista tietoa Ukrainan tilanteesta

Helsingin kaupunki ylläpitää tätä Ukrainan tilannetta koskevaa verkkosivua suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi julkaisemme uutisia myös ukrainaksi (українською мовою) ja venäjäksi (на русском). Sivulle koostetaan tilanteeseen liittyviä kaupungin uutisia ja palvelutietoja sekä muiden viranomaisten ja julkishallinnon toimijoiden aiheeseen liittyviä verkkolinkkejä.

Helsingin kaupunki tuomitsee jyrkästi Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa ja on yhdessä EU:n kanssa ukrainalaisten tukena. EU on aktivoinut ensi kertaa tilapäisen suojelun direktiivin Ukrainasta pakenevien auttamiseksi. Kaupunki tukee Ukrainaa humanitaarisessa kriisissä muun muassa rahallisella avustuksella sekä tarjoten Ukrainasta sotaa pakeneville ihmisille tukea ja apua sosiaali- ja terveyspalveluissa.

Uhka ei kohdistu Suomeen tai Helsinkiin. Sotatila ja järkyttävät uutiset sekä sosiaalisen median sisällöt Ukrainan tapahtumista ahdistavat kuitenkin myös täällä. Kaupunki viestii tilanteesta niin tänne saapuville ukrainalaisille kuin asukkaille, sillä tiedontarve ja auttamisen halu on suurta.

Новини Гельсінкі українською мовою

Ukraina-uutiset05.12.2022 11:23

Sosiaali- ja terveyspalvelut Ukrainasta saapuville

Saat tarvittaessa tukea ja apua Helsingin kaupungin sosiaali- terveyspalveluista.

Kasvatus ja koulutus Ukrainasta tuleville

Näin hakeudut perusopetukseen ja varhaiskasvatukseen Helsingissä.

Miten voin auttaa ukrainalaisia?

Täältä löydät tietoa vapaaehtoistoiminnasta, jolla voi auttaa ukrainalaisia.

Lemmikit lääkittävä maahantulon jälkeen

Koirat, kissat ja fretit voivat kantaa ihmisiin tarttuvia tauteja, minkä vuoksi ne on tärkeää lääkitä viimeistään Suomessa.