Suoraan sisältöön

Ilmoittautumisohjeet

Helsingissä voimassa olevat keskeiset suositukset ja rajoitukset >>

Liikuntaluuri

Liikuntaluuri tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin. Lisätietoa >>

Toukokuussa ja kesäkaudella järjestetään mm. lasten uimakouluja,  lasten kesäliikuntaleirejä ja -kursseja ), aikuisten uimakouluja sekä seniorikursseja.

Huom! Rajoitus: Vesiliikunnan osalta voi varata 2 paikkaa (varsinainen tai jonopaikka). Uimakouluissa ei ole rajoitteita.

Maksuttomat puistojumpat ja ohjatut ulkoliikuntaryhmät Helsingissä kesällä 2022.

Ilmoittautuminen toukokuun ja kesäkauden 2022 liikuntakursseille

Kurssit ovat myös myynnissä asiointi.hel.fi osoitteessa 12.4.2022 klo 16.00 alkaen. Sähköisen palvelun ohjeet tästä linkistä >>

Jälki-ilmoittautuminen liikuntakursseille ke 13.4.2022 alkaen
- asiakaspalvelu 09 310 87501 (ma-pe klo 9.00 - 14.00)
- liikuntaluuri 09 310 32623 (ma-to klo 13.00-15.30)

Ilmoittautuminen syyskauden 5.9. 16.12.2022 liikuntakursseille

Ilmoittautuminen syyskauden liikuntakursseille alkaa tiistaina 16.8.  19.8.2022. Kurssi- ja ilmoittautumisaikataulu julkaistaan maanantaina 1.8.2022.

Ilmoittautuminen ja alennusryhmäperusteet ja ehdot:

 • Ilmoittautuminen on sitova. Ei tarvitse ilmoittaa poissaoloista. Poissaoloja ei korvata.
 • Muutokset ovat mahdollisia. Kauden aikana peruuntuneita yksittäisiä tunteja ei korvata (esim. ohjaajan sairastuminen tai muu liikuntapalveluista riippumaton syy).
 • Mahdolliset vapaat paikat täytetään jonosta, (eli soitetaan henkilökohtaisesti ensimmäisenä jonossa olevalle).
 • Kevään tai syksyn 2020, kevään tai syksyn 2021 tunteja ei korvata.
 • Kaupunki ei ole vakuuttanut osallistujia
 • Liikuntakursseja ei järjestetä arkipyhinä
 • Laskutus: Puhelinilmoittautumisen perusteella asiakkaalle kantopostina kotiin lasku, paitsi jos asiakkaalla on e-lasku sopimus Helsingin kaupungin Terveyspalvelut tai koulut tms. niin hänen laskut menevät automaattisesti verkkopankkiin., e-lasku sopimus koskee koko Helsingin kaupungin palveluja (toimialoja), tämä koskee myös kevään 2022 seniorikurssien ennakkovarauksia.
 • Työikäisten kurssimaksun voi suorittaa laskua vastaan yleisimmillä liikuntaseteleillä
 • Liikutakurssien maksaminen
 • Poikkeusolojen takia syksyllä 2022 ei ole tarjolla ryhmäliikuntakortteja (entinen jumppakortti), joten poikkeuksellisesti kaikki ryhmäliikunnat myydään yksittäisinä kursseina, mihin on määrätty kiintiöt tilan koon mukaan.
 • Liikuntapalveluiden asiakaskortille voi ilmoittautumisen jälkeen ladata liikuntatuotteita.
 • Ohessa linkki liikuntapavleuiden hinnastoon.pdf
 • Huomioithan myös kurssitoiminnan asiakassopimusehtoihin sisältyvät uudet alennusryhmäperusteet ja niiden ehdot.
  Löytyvät myös sähköisestä verkkoasioinnista osoitteesta asiointi.hel.fi 
 • Alennusryhmät
  Työikäisten kurssitoiminnan tuotteista ja palveluista myönnetään -50 % alennus seuraaville asiakasryhmille:
 • - lapset ja nuoret alle 18v
  - opiskelijat
  - työttömät
  - eläkeläiset
  - seniorit yli 64v.
  - vammaiskortin, erityisuimakortin tai BMI-kortin omistavat sekä kaupungin liikuntaneuvonnassa mukana olevat asiakkaat.
 • Alennettu hinta myönnetään kurssitoimintaan ilmoittautuessa, ja se on voimassa yhden toimintakauden kerrallaan (noin 4kk). Alennuksen saadakseen asiakkaan tulee ilmoittaa ikänsä ilmoittautumisen yhteydessä tai todistaa kuulumisensa johonkin muuhun edellä mainituista alennusryhmistä virallisella asiakirjalla tai asiakas- / henkilökortilla kunkin toimintakauden alussa.
  Mainitut alennukseen oikeutetut ryhmät ovat oikeutettuja vain yhteen alennukseen riippumatta siitä, kuinka moneen mainituista alennusryhmistä he kuuluvat. Jos asiakas ei todista oikeuttaan hakemaansa alennukseen, häneltä peritään taannehtivasti kurssin perushinnasta puuttuva 50 prosentin osuus.

 • Henkilöt, joilla on rintama-, sotilas- tai rintamapalvelustunnus sekä sotainvalidit pääsevät maksutta ohjattuihin liikuntaryhmiin sekä Helsingin kaupungin kuntosaleihin ja uimahalleihin esittämällä rintamapalveluskortin tai tammenlehvärintaneulan.

 • Sarja- ja kausikorttien osalta Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden uimahallien ja kuntosalien ja Urheiluhallit Oy:n kymmenen kerran sarjakorttien, kuukausikorttien sekä 120 päivän kausikorttien käyttöaikaa pidennetään palveluiden kiinnioloaikaa vastaavalla ajalla.

Koronaohjeet

Korostamme jokaisen osallistujan omaa vastuuta noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja muiden viranomaisten ohjeita hygieniasta ja muista järjestelyistä, joilla viruksen leviämistä ehkäistään. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, (thl.fi) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä.
23.06.2022 14:42