Suoraan sisältöön

Helsinki-päivä aloittaa kesän

Vuosittain järjestettävä Helsinki-päivä on kaupungin virallinen syntymäpäivän. Helsinki-päivää vietetään vuosittain kesäkuun 12. päivä.  Kymmenet maksuttomat tapahtumat valtaavat silloin kaupungin ja kaupunginosat. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin, kun kaupunki täyttyy konserteista, opastuskierroksista, tanssista ja iloisesta tunnelmasta.

Helsinki-päivää juhlitaan 12.6. Kaupunki kukoistaa Helsinki-päivänä – iloista ja monipuolista ohjelmaa on eri puolilla kaupunkia, maalla ja merellä. Kaupungin nimikkopäivää on vietetty jo vuodesta 1959 lähtien.

Perinteeksi on muodostunut, että Helsingin kaupunki muistaa ensimmäistä kaupungin syntymäpäivänä 12. kesäkuuta syntynyttä vauvaa.

Helsinki-päivänä jaetaan kultaiset Helsinki-mitalit ansioituneille kansalaisille tunnustuksena toiminnasta kaupungin hyväksi. Lisäksi kultainen Helsinki-mitali on myönnetään 20 vuotta luottamushenkilönä toimineelle. Stadin kundi ja friidu palkitaan. Myös helsinkiläinen urheilija ja seura palkitaan.06.12.2019 02:24