Suoraan sisältöön

Kalapaikat

Kaunisaaren rantaa, kuva: liikuntapalvelut

Kuhan kalastusalueet

Kuhan parhaat kalastusalueet ovat lahtialueilla: Laajalahti, Seurasaarenselkä, Vanhankaupunginselkä, Kruunuvuorenselkä ja Vartiokylänlahti. Kuhaa kalastetaan pääasiassa vetämällä, heittokalastusvälinein sekä verkoin.

Siika, taimen ja lohi

Vantaanjokisuulla voi harrastaa mm. siian-, taimenen- ja lohenpyyntiä vapavälinein kun vaelluskalat nousevat kutemaan jokeen. Huomioithan kuitenkin syysrauhoituksen 1.9. - 30.11. Syysrauhoituksen alettua siianlippoaminen kerää vakiintuneen asiakaskuntansa suvannon muureille. Sisävesiltä Luukin ulkoilualueen Kaitalampi on suosittu kirjolohien pyyntipaikka.

Ahven ja silakka

Pilkkikausien lyhentyessä ahventen kalastuksessa on lisääntynyt jigaus, laituripilkki ja veneestä kalastaminen. Helsingin edustalla on runsaasti ahvenen kalastukseen soveltuvia alueita. Silakanlitkaajilla on omat vakiintuneet ottipaikkansa Lauttasaaren sillalla.

Hauki

Hauen löytää varmimmin jäiden lähdettyä Vantaan jokisuulta, mutta myöhemmin kesällä rantaruovikoiden lähistöltä mm. Vanhankaupunginlahdelta.

Muut kalat

Onkimalla on mahdollista saada myös karppeja, toutaimia, siikaa, ruutanoita ja monia särkikaloja ympäri vuoden Helsingin vesialueita.

Kalavesienkartta (PDF)

Luonnonsuojelualueet

Vantaanjoen kalastus 05.01.2022 11:01