Suoraan sisältöön

Karjakaivo

Tiedustelut, info

ma - su 7.00 - 15.30, puh. 09 310 28475, faksi 09 310 24013

Sijainti

Espoossa 30 km Helsingistä, Bodominjärven ja Nuuksion Pitkäjärven välissä

Ajo-ohje

Helsingistä Turuntietä, Turunväylää tai Kehä III:sta Nupurintielle ja edelleen Nuuksiontielle

Kuvaus

Helsingin kaupunki on hankkinut Karjakaivon ulkoilualueen perusosan vuonna 1963. Alueen pinta-ala on yli 700 ha. Pinta-alasta on luovutettu 221 ha metsähallitukselle.

Karjakaivon alue ulottuu etelästä Hynkänlammelta pohjoiseen Ruuhijärvelle. Karjakaivo ja Pirttimäki muodostavat kiinteän kokonaisuuden. Tälle jääkauden muovaamalle erämaa-alueelle on tunnusomaista suuret korkeuserot. Rauhallista maisemaa hallitsevat jyrkät kalliorinteet ja siirtolohkareet, monet kaunisrantaiset järvet ja lammet sekä rehevät suot ja kosteikot.

Palvelut

- Pysäköintialueet, Solvallan urheiluopiston yhteydessä ja alueen koillisosassa Hauklammen läheisyydessä
- Kahvila Solvallan urheiluopiston yhteydessä
- Ulkoilureittejä: viitoitettuja ja kivituhkapintaisia 11 km, joista 7 km valaistu, talvisin perinteisen ja vapaan tyylin latuina, yhdysreitti Pirttimäki - Karjakaivo - Solvalla 7,5 km, muita reittejä voi itse suunnitella esim. pohjoiseen Vaakkoin tai Salmen ulkoilualueille ja Pirttimäen kautta Luukkaalle
- Kiintorastiverkosto
- Kalliokiipeilymahdollisuus, Nuuksiontien varrella
- Virkistyskalastus sallittu Iso ja Pikku Sikalammissa, Meerlammessa, Kolmperässä, Valkialammessa, Pikku-Orajärvessä sekä sillä osalla Urjaa, Karjakaivoja ja Ruuhijärveä, jotka ovat Helsingin kaupungin omistuksessa

Lähin taajama

- noin 12 km:n päässä

Haltia
Haltia - Suomen luontokeskus on moderni tapahtuma- ja näyttelykeskus, jonka luontonäyttelyissä saat aidon elämyksen koko Suomen luonnosta.

Solvallan Urheiluopisto
Solvalla on kansallinen urheiluopisto Espoon Nuuksiossa, Nuuksion Pitkäjärven rannalla.19.02.2021 10:43