Suoraan sisältöön

Lähteelän ulkoilualue

Lähteelä, kuva: Helsingin kaupunki

 


Tiedustelut

Ajantasaiset tiedot löydät kotisivuiltamme www.lahteela.fi, puh. 044 237 2462, info(at)lahteela.fi

Sijainti

Lähteelän ulkoilualue, Läntinen Källvikintie 10, 02480 Kirkkonummi. Kordinaatit 59°58,9 N 24°26,4 E. Porkkalassa Kirkkonummella, Helsingistä länteen noin 35 km meritse ja 45 km maitse. 

Ajo-ohje

Ajetaan Helsinki-Hanko tietä, josta käännytään Porkkalantielle Porkkalanniemeen. Ajetaan 18,5 km. Pysäköintipaikka on Lähteelän alueen pohjoisosassa, josta johtaa rantaan noin 1,5 kilometriä pitkä viitoitettu reitti.

  • Linja-auto numero 902. 
  • Linja-auto lähtee Kirkkonummen matkakeskukselta, laiturilta 17, aivan rautatieaseman vierestä
  • Pysäkki Ki0903 Källvikintie

Veneellä saapuva

ks. läntisen Suomenlahden merikorttisarja B, sivu 721
59°58,9 N 24°26,4 E


Kuvaus

Lähteelän ulkoilualueeseen kuuluu mannerta ja laaja saariryhmä. Maasto on vaihtelevaa kaislikkoisine kalliorantoineen, mäkineen ja peltoineen. Lähteelässä on hyvät peruspalvelut, mutta se sopii "erämaaluonteiseen" retkeilyyn ja telttailuun sekä lintujentarkkailuun. Alueella on mahdollista retkeillä ympäri vuoden.

Lähteelän edustalla sijaitsevat mm. Stora Svartön ja Lilla Svartön saaret, Stora Svartölle on mantereelta matkaa noin kilometri. Saaren kaksoiskallioiden laet kohoavat merenpinnasta parikymmentä metriä. Lähteelän ulkoilualue on perustettu vuonna 1970. Alueen pinta-ala on 134 ha ja vesialue 992 ha.

Lähteelän palveluiden päivitetyt ja ajankohtaiset aukioloajat löytyvät palveluntuottajan nettisivuilta www.lahteela.fi

Palvelut

Lähteelästä löydät sataman, uimarannan, saunat, luontopolut, lintutornit, keittokatokset, kioski-kahvilan, soutuveneet, kalavedet, veneluiskan, septin tyhjennyspisteen, telttapaikan sekä tietysti kauniin saariston ja luonnon rauhan. Lähteelän monipuoliset palvelut ja ajankohtaiset tapahtumat löydät alueen kotisivuilta www.lahteela.fi

Lähteelän saunat

Saunavaraukset ja tiedustelut
Ajantasaiset tiedot löydät kotisivuiltamme lahteela.fi, +358442372462, info(at)lahteela.fi

Lähteelän saunat ovat erittäin suosittuja niin retkeilijöiden kuin veneilijöiden keskuudessa. Pyrimme suunnittelemaan saunojen käyttöajat, niin että mahdollisimman moni pääsee nauttimaan Lähteelän pehmeistä löylyistä. Kauden 2020 alussa varattavissa kaksi saunaa, joista molemmissa on oma uimalaituri sekä vilvoittelukuisti. Lämmitämme ”aamusaunaa” tarpeen mukaan ja parhaan ajankohtaisen tiedon saa kahvila-ravintolasta kysymällä.

Puulämmitteinen sauna
Lämmitämme saunan jättikokoista IKI-kiuasta kuorettomalla lepällä, saavuttaaksemme mahdollisimman hyvät löylyt ja ympäristöön leviää vain vieno savustetun lepän tuoksu. Kiukaan löylyt ovat lempeän pehmeät mutta kuitenkin juuri sellaiset Suomalaiseen saaristo maisemaan sopivat. Ylälauteelta onkin suora näkymä merelle ja vilvoitella voi käydä omalta uimalaiturilta, katseilta suojassa.
Voimassaolevat hinnat löytyvät nettisivuiltamme lahteela.fi

Sähkölämmitteinen sauna
Lähteelän suosituin sauna. Puiden katveessa, hirsirakenteinen rantasauna, jonka vilvoitteluterassilla viihtyisi pidempäänkin. Pukuhuoneessa on reilusti tilaa ja naulakoita, samoin kuin pesutiloissakin. Ylälauteilla kuulee usein sanottavan, ”onpa yllättävän hyvät löylyt” eikä turhaan, sillä parisataa kiloa kiuaskiviä ja yhdistettynä oikeaan ilmanvaihtoon sekä kiukaan säätöihin takaavat erittäin miellyttävän saunakokemuksen. Lauteillekin mahtuu 10 henkilöä yhtä aikaa helposti. Vilvoittelemaan pääsee myös mereen, sillä saunalla on oma uimalaituri.
Varsinkin viikonloppuisin erittäin suosittu, joten varaathan vuoron ajoissa.

Lähteelän aamusauna
Lähteelässä nautitaan saunaelämästä myös aamuisin. Katso ajankohtaiset tiedot aamusaunojen ajoista nettisivuiltamme lahteela.fi
22.06.2021 14:46